Играчът, който Хюстън отказа да даде за Бътлър

Джими Бътлър не спира да напомня на Минесота, че иска да си тръгне от клуба възможно най-скоро, а последната информация гласи, че е поставил ултиматум да бъде трансфериран другаде най-късно до петък. Това е накарало Тимбърулвс да се активизират още повече, ако това е възможно, за да намерят удобен партньор за евентуална сделка. След пропадналите преговори с Маями преди няколко дни, от Минеаполис са се обърнали към друг кандидат за услугите на сърдитата си звезда - Хюстън Рокетс. “Горските вълци” са излезли с конкретно предложение към колегите си от щата Тексас - офертата е била Джими Бътлър да поеме към родния си град, а в обратна посока да заминат Ерик Гордън и Пи Джей Тъкър. “Ракетите” обаче са били категорични, че няма начин да се разделят с Тъкър и на практика той е недосегаем в бъдещи преговори.

33-годишният баскетболист подписа с Хюстън преди началото на миналия сезон и веднага се превърна във важен за системата на Майк Д’Антъни състезател. Тъкър е много полезен в защита, но също така дава необходимото и в нападение. Той игра във всичките 82 мача от редовния сезон, в които имаше умерен принос от 6.1 точки, 5.6 борби, 1.0 отнети топки и 0.9 асистенции при 37.1% успеваемост от тройката.

В плейофите ролята му бе значително по-голяма и той започна като титуляр във всичките 17 мача на своя отбор. В елиминационната фаза Тъкър получаваше по 33.5 игрови минути средно на двубой, а за тях се отчиташе с 8.9 точки, 6.5 борби, 1.3 асистенции, 0.8 чадъра и 0.6 отнети топки при фантастичните 46.7% успеваемост в стрелбите си от дистанция.

Още от Баскетбол

Виж всички

Водещи Новини

Видео акценти