Сериозни изпитания за Милан, Челси и Арсенал - пълният жребий за групите в Лига Европа

Отборите на Милан, Челси и Арсенал, които са сред фаворитите за триумф в Лига Европа, ще имат тежки изпитания в груповата фаза.
"Росонери" нямаха късмет и се паднаха с Олимпиакос и Бетис, които традиционно са силни домакини. Четвъртият тим в групата е Дюделанж от Люксембург, който е една от сензациите в евротурнирите това лято. "Сините" от "Стамфорд Бридж" пък са в компанията на непредсказуемия ПАОК от Солун, БАТЕ (Борисов) и МОЛ Види, който елиминира Лудогорец от Шампионската лига. От своя страна Арсенал ще трябва да гостува в Азербайджан на Карабах и на украинския Ворскла, а освен това имаше нещастието от втора урна да изтегли силния тим на Спортинг (Лисабон). Финалистът от миналия сезон Олимпик Марсилия нямаше късмет, защото се падна с Лацио и носителя на Купата на Германия Айнтрахт (Франкфурт). Кипърският Аполон допълва групата. Любопитното е, че ще гледаме сблъсък между фирмените Ред Бул (Залцбург) и РБ (Лайпциг), които са с един и същ спонсор.

Във всяка група ще има по четири тима, като напред ще продължат първите два. Отборите ще изиграят по два мача на разменено гостуване срещу всеки съперник в групата, като това ще се случи от 20 септември до 13 декември. Отбори от Русия и Украйна не попаднаха в една и съща група заради конфликта между двете страни. Същото важеше вчера и за жребия в Шампионската лига.

Урните за жребия за групите на Лига Европа: Първа: Севиля, Арсенал, Челси, Зенит, Динамо (Киев), Байер (Леверкузен), Бешикташ, Ред Бул (Залцбург), Олимпиакос, Виляреал, Андерлехт, Лацио Втора: Спортинг (Лисабон), Лудогорец, ФК Копенхаген, Олимпик Марсилия, Селтик, ПАОК, Милан, Генк, Фенербахче, Краснодар, Астана, Рапид (Виена) Трета: Бетис, Карабах, БАТЕ Борисов, Динамо (Загреб), РБ (Лайпциг), Айнтрахт (Франкфурт), Малмьо, Спартак (Москва), Стандард (Лиеж), ФК Цюрих, Бордо, Рен Четвърта: Аполон (Лимасол), Розенборг, Ворскла (Полтава), Славия (Прага), Акхисар Беледиеспор, Яблонец, АЕК Ларнака, МОЛ Види, Рейнджърс, Дюделанж, Спартак (Търнава), Сарпсборг 08

Още от Футбол свят

Виж всички