Картър няма да се отказва, намери си нов отбор

Винс Картър ще продължи да радва феновете на НБА поне още един сезон. 41-годишният гард няма да се отказва, а след като изказваше тези свои намерения от доста време насам, сега ги официализира, намирайки си нов отбор. Считаният за забивач №1 на всички времена ветеран подписа едногодишен договор с Атланта и така Хоукс ще се превърнат в спирка №8 в професионалната му кариера.

198-сантиметровият Картър ще сложи подписа си под сделка, чиято стойност ще бъде в размер на символичните $2.4 милиона. Така той ще започне сезон №21 в Асоциацията, след като досега премина през Торонто, Ню Джърси, Орландо, Финикс, Далас, Мемфис и Сакраменто.

Картър не е имал двуцифрени точкови показатели средно на мач от сезон 2013/2014 насам, но въпреки това си остава истинска атракция за любителите на играта навсякъде, а всички съотборници също го ценят високо.

Винс е №22 в списъка с топреализаторите в историята на НБА с 24 868 точки, като има реален шанс да задмине Джери Уест и Реджи Милър. В класацията с изиграни мачове VC е №19, като преспокойно може да се изкачи поне до №6. За общо 1405 мача в Лигата той има средно по 17.7 точки, 4.5 борби и 3.3 асистенции.

През януари идната година той ще навърши 42, с което ще се превърне в седмият най-възрастен играч в историята на НБА.

Още от Баскетбол

Виж всички

Водещи Новини

Видео акценти