Ел Хадари благодари на отбора за рекорда и се извини за загубата

Есам Ел Хадари стана най-възрастният футболист с мач на световни първенства по футбол, след като започна двубоя срещу Саудитска Арабия като титуляр за Египет. Той е на 45 години и 161 дни, докато досегашният носител на рекорда Фарид Мондрагон беше на 43 години и три дни при последния си мач през 2014-а.

Ел Хадари, който не игра в първите две срещи, обясни, че това е не само негово постижение, а и на цял Египет. Той благодари на колегите си за предоставената му възможност да постави този рекорд и се извини за загубата с 1:2 от Саудитска Арабия.

В двубоя бяха отсъдени две дузпи като Ел Хадари успя да спаси едната то тях. Египет загуби и трите си мача от Мондиала и отпадна в груповата фаза.

"Днес аз съм най-щастливият човек на света, но и много съжалявам за феновете и всички в Египет. Моите колеги ми дадоха възможност да запиша този рекорд, но съжалявам, че бе постигнахме желаните резултати. Извинявам се на всички египетски фенове за загубата днес. Всички футболисти дадоха най-доброто от себе си на този турнир, но това е футболът. Не заслужавахме тези загуби. Допуснахме късни голове, но такива неща се случват", каза Ел Хадари.

"Това е специален рекорд. Той изигра страхотен мач. Сигурен съм, че всеки в Египет е щастлив от това", каза селекционерът Ектор Купер, за когото това беше последен мач начело на тима. ФОТОГАЛЕРИЯ НА ФЕНОВЕТЕ НА ЕГИПЕТ ФОТОГАЛЕРИЯ НА МАЧА ВИДЕО ОТ МОНДИАЛ 2018 ТУК! ГЛАСУВАЙ ЗА ИГРАЧ НА МАЧАГЛАСУВАЙ ЗА ГОЛ НА ДЕНЯ!

Още от Футбол свят

Виж всички

Водещи Новини

Видео акценти