Познатият герой поведе Тотнъм към първа победа (видео)

Тотнъм постигна първа победа в Група "В" на Шампионската лига, след като се добра до късен обрат с 2:1 над ПСВ на "Уембли". Големият герой за "шпорите", които пропуснаха куп голови положение, отново бе Хари Кейн (78', 89'), реализирал и двете попадения. Иначе двубоят започна по ужасен начин за лондончани, които изоставаха в резултата след 61 секунди игра след гол на Люк де Йонг.
Кейн вече има 13 гола в 14 мача в Шампионската лига, като освен това е отбелязал общо 22 попадения за "шпорите" в евротурнирите. Преди две седмици двата отбора завършиха при резултат 2:2 двубоя си в Айндховен.

Маурисио Почетино бе направил шест промени в своя състав. Пауло Газанига, Серж Орие, Давинсон Санчес, Кристиан Ериксен, Деле Али и Хюн-Мин Сон започнаха за "шпорите". Юго Лорис бе наказан за този двубой, Дембеле е контузен, а Трипиър, Сисоко и Ламела бяха на скамейката за началото.

ПСВ излезе със същия състав, както и при победата над Витес през уикенда.

Гостите започнаха ударно и още във втората минута капитанът Люк де Йонг се извиси и засече с глава центриране на Парейро от корнер.

Само три минути по-късно Тотнъм можеше да изравни, но Анхелино изчисти от голлинията, след като Али отклони удар на Санчес. В 23-тата минута Лукас Моура направи изключителен рейд, премина няколко бранители, но в последния момент не успя да нанесе силен удар и Зот спаси. Пет минути след това стражът на ПСВ се намеси още по-добре, след като последователно изби шут на Ериксен отблизо, а след това отрази и добавката на Али.

Доминацията на "шпорите" бе тотална, но те така и не успяваха да нанесат решаващия удар.

В 36-ата минута Али получи извеждащо подаване и въпреки че не овладя по най-добрия начин, стреля опасно, но Зот за пореден път спаси.

След подновяването на играта Али не успя да намери целта с още един свой удар, а Газанига спаси изстрел с глава на Перейро след корнер в полза на гостите.

В 68-ата минута и шут на Сон премина встрани от вратата. Зот спаси за пореден път гостите след удар на Кейн в 77-ата. Минута по-късно обаче голмайсторът на Тотнъм най-сетне успя да изравни. Английският национал направи добро двойно с Йоренте, след което стреля покрай вратаря на ПСВ - 1:1.

Тотнъм заема трето място във временното класиране на Група "В", но вече с актив от четири точки и шансове за отбора да продължи напред. Барселона остава на върха с 10 пункта, а Интер има седем. В следващия кръг, на 28 ноември, "шпорите" приемат "нерадзурите" на "Уембли". СТАТИСТИКА ОТ МАЧА ТУК!  МИНУТА ПО МИНУТА ТУК! КЛАСИРАНЕ ТУК!  ФОТОГАЛЕРИЯ ТУК!

Още от Футбол свят

Виж всички

Водещи Новини

Видео акценти