Извадиха Николай Бодуров от групата, капитанът на ЦСКА-София обмисля напускане

Капитанът на ЦСКА-София Николай Бодуров не попадна в групата за старта на сезона срещу Титоград, научи Sportal.bg. Опитният футболист не влиза в сметките на Люпко Петрович и Добромир Митов за срещата с черногорците, която стартира на 9 юли от 20:00 часа, на стадион "Българска армия". Както е известно, националът на България имаше травма в кръста в края на сезона, която го извади за последните четири мача от миналия сезон, както и за двете евроквалификации с Чехия и Косово. Неговата липса беше повече от очевидна в мачовете в Прага и София, в които "трикольорите" записаха две поражения и допуснаха близо 40 удара към вратата на Николай Михайлов.

"Имаме хора, които пропуснаха част от подготовката в Австрия. Треньорският щаб ще се събере след днешната тренировка и ще преценим каква ще е групата", коментира Митов на официалната пресконференция.

Именно капитанът не попаднал сред избраниците, което не се е харесало на 33-годишния футболист. Той останал доста неприятно изненадан от решението на треньорите, още повече, като се има предвид, че и Божидар Чорбаджийски е аут за мача поради наказание. @@@ Истината е, че защитникът имаше проблеми освен с кръста и с ухото, които не му позволиха да тренира на пълни обороти в много от заниманията на лагера в Австрия. Именно поради това пред лятото той взе участие само в четири от шестте проверки на тима, записвайки едва 153 минути, плюс това стартирайки от първата минута единствено срещу Ференцварош (0:1) на 27 юни. Поради тази причина треньорите смятат, че няма да е полезен на 100% срещу Титоград, като беше оставен извън състава за мача с черногорците. @@@ Бодуров е играчът с най-много мачове за ЦСКА-София през последните два сезона - 74. Той бе избран за най-добър защитник у нас за 2018 година от журналистите, а през пролетта получи приза "Трифон Иванов" за мъжество и характер  от професионалните футболисти на Първа и Втора лига. Освен това сърцатият футболист беше избран за №1 от феновете на "червените" през сезон 2018/2019 година, след като над 5000 гласуваха в клубния сайт. @@@ Очаква се утре или вдругиден Бодуров да има разговор със собственика на тима Гриша Ганчев, за да бъде взето решение дали двете страни ще продължат да работят заедно. Благоевградчанинът е от дълги години във футбола, като си дава сметка, че с днешна дата спортно-техническото ръководството не разчита на него. При положение, че това е крайното решение на треньорите, бранителят ще иска да напусне "Българска армия" още през лятото, въпреки че има контракт до 30 юни 2020 година. @@@ Най-вероятно обаче, ако треньорите и собственикът на "червените" обявят на своя капитан, че остава основна част от тима и разчитат на него, той ще се успокои и ще се концентрира в максимално бързото възвръщане на своята оптимална форма, както и на титулярно му място в отбора. Това обаче ще стане ясно през следващите дни.

Още от БГ Футбол

Виж всички

Водещи Новини

Видео акценти