Любо Пенев изтъкна причините за поражението (видео)

Наставникът на ЦСКА-София Любослав Пенев обяви причините за днешното поражение с 0:2 при гостуването на Ботев (Пловдив) в мач от 31-ия кръг на Първа лига и така не успя да съкрати разликата от пет точки до лидера Лудогорец.Според специалиста неговите футболисти не могат да вкарват голове и това го отдава и на липса на качества.

“Ботев беше по-търпелив. Искаше да приеме играта в собстевната си половина, ние не можахме да вкараме гол, оголихме се отзад. За да победиш, трябва да шутираш и да вкараш голове. Най-вероятно ни липсват качества. Ако искаме да сме първи, шампиони, да печелим трофеи, това е много важно. Трябва да имаме цел и тя е да вкарваме голове”, каза Пенев.

“За мен е много ясно. Когато искаш да победиш, трябва да вкараш голове. За да вкараш, трябва да има удари. Семпло и ясно. Контролирахме играта до първия гол, но футбол не се играе без да искаш да вкараш голове. Другият отбор като има възможност, шутира и вкарва голове. Това е ситуацията.

Първите три отбора загубиха. Разликата се запазва. Става по-сложно. Не се отказваме, но начинът по който опитваме, няма да стане. Нямаме дълга резервна скамейка, опитваме да правим ротации.

До първия гол стояхме добре. Единственото, което ни липсваше, е да вкараме гол.

Явно е проблем, че не вкарваме, защото не се забелязва само в един мач, а в доста срещи. Ще направим всичко възможно да се коригираме - работа, тренировки, специфични упражнения.

Ние издържаме. Просто ни липсва голът. Играем агресивен футбол, искаме да контролираме мача, но не вкарваме. Това е”, разясни Любо Пенев.

Още от БГ Футбол

Виж всички

Водещи Новини

Видео акценти