Бабата на Лохте пребори коронавируса на 99

Райън Лохте е плувец, който има 12 медала от олимпийски игри - 6 златни, 3 сребърни и 3 бронзови. Райън Лохте е един от най-добрите в басейна от дълги години насам. Райън Лохте успява да се възползва от всички възможности и многократно да се качи на почетната стълбичка в стотици, ако не е и хиляди състезания.

Но той не е най-големият герой в семейството си! Райън може само да се учи и да се поклони до земята пред една жена, която показа на всички, че волята за живот е най-важното нещо.

Тя се казва Марта Арамбуро и е баба на знаменития плувец. Освен това е оцеляваща! И на 99 години успя да се пребори с коронавируса!

Преди дни самият Лохте се похвали в социалните мрежи, че неговата обичана баба вече е здрава, а тестът за COVID-19 е отрицателен.

"Днес стана ясно, че моята баба, която е само на 99 години, е преборила COVID-19. Възхитен съм от нейната сила и съм изключително горд да споделя тази новина!", написа Лохте, публикувайки снимка с Марта.

Той не споделя повече подробности за битката на бабата-герой, но е ясно откъде плувецът е наследил волята си за победа.

Всъщност, в света на плуването, бабата на американеца е добре известна. През 2016 г. Лохте публикува видеоклип, на който се вижда как баба му го подкрепя, докато той се състезаваше на олимпийските игри в Рио де Жанейро.

Марта, която живее в дом за възрастни хора, влезе в ролята на олимпийски факлоносец и поведе парада от служители, които не спираха да аплодират.

В момента Лохте, който скоро ще навърши 36 години, се подготвя за участие на петите си олимпийски игри. Най-големият спортен форум трябваше да се състои през лятото на 2020 г., но, заради пандемията от коронавирус, беше отложен за 2021 г.

btvnovinite.bg

Още от Водни спортове

Виж всички

Водещи Новини

Видео акценти