Туука Раск мисли за отказване от хокея

Вратарят на Бостън Брюинс Туука Раск заяви, че има голяма вероятност да прекрати състезателната си кариера след края на сезон 2020/21 в Националната хокейна лига. Тогава изтича и настоящият контракт на 33-годишния финландски страж с "мечоците". "Имам още една година от договора, но не съм сигурен, че ще играя и след това. Ще видим, може да се случи всичко", коментира Раск пред "Бостън Глоуб".

Раск е рекордьор по спечелени мачове в историята на Бостън Брюинс с 291 в общо 536 срещи. Той има и 50 "сухи мрежи". Вратарят увери, че няма никакви планове да завръща да играе в родната Финландия след края на кариерата си в НХЛ, тъй като той и жена ми Ясмина се чувстват отлично в Бостън, а през април очакват и третото си дете.

"Ако спра, ще си остана у дома. Трудно е да се пътува с две деца, а сега сме с почти три. Ако бях сам, бих се върнал, но в такава ситуация е невъзможно", коментира Раск, който от началото на сезона допуска по едва 2,12 гола средно на двубой - най-ниската стойност от всички вратари в лигата с поне 30 изиграни мача. През 2013 година Туука Раск подписа с Бостън Брюинс договор за 8 година на обща стойност 56 милиона долара.

Още от Зимни спортове

Виж всички

Водещи Новини

Видео акценти