Груба грешка на Караджов спря ЦСКА в Европа

Груба грешка на Караджов спря ЦСКА в Европа

Уникален малшанс и груба грешка на вратаря Караджов спряха победния ход на ЦСКА в Европа, след като армейците не успяха да победят Фулъм в първи мач от груповата фаза на Лига Европа и двата тима завършиха 1:1. Голът за червените вкара Мишел Платини в 61-та минута, а четири минути по-късно Камара изравни.

Футболистът на англичаните изскочи от дълбочина, но щеше да бъде блокиран от намиращия се до него Иван Иванов. Стражът на армейците обаче реши да пресече подаването, излезе неразчетено извън наказателното си поле и бе елементарно преодолян от Камара, който вкара на празна врата.

Въпреки равенството, като цяло червените надиграха Фулъм и трябва да съжаляват за глупаво изпуснатата победа. Освен грешката на Караджов, армейците пропиляха няколко положения чрез Данчо Тодоров, което допълнително спомогна за липсата на успех.

За хикса на Фулъм помогна и реферът Дарко Цеферин, който в 52-та минута подмина дузпа за ЦСКА за игра с ръка на английски бранител.

Предвид доста дефанзивната постройка, с която червеният треньор Любослав Пенев започна двубоя, логично, през първата част срещата бе доста постна и скучна за наблюдаване. В халфовата линия действаха трима дефанзивни полузащитници - Морозс, Янчев и Коста Янев, което до голяма степен предизвестяваше какво ще се случи. А именно - Фулъм и ЦСКА не създадоха нито една опасна атака. Най-чистото положение бе за англичаните в 44-та минута, но то не дойде след някаква комбинация, а заради груба грешка на капитана Тодор Янчев.

В началото на второто полувреме Любо Пенев извърши една смяна, като на мястото на Викторс Морозс се появи Маркиньос. Това раздвижи играта на армейците в предни позиции и те започнаха да атакуват доста по-остро. Още в 49-та минута ЦСКА имаше шанс да отбележи, но Йордан Тодоров от удобна позиция с десния крак изпрати топката в аут. Три минути по-късно дойде и изключително спорната ситуация, когато реферът Дарко Цеферин можеше да свири дузпа за ЦСКА. Тогава Маркиньос намери с остър пас Данчо Тодоров, който се опита да стреля, но топката бе избита с ръка от бранител на гостите. Съдията обаче си замълча, с което удари сериозно рамо на гостите.

В 61-та минута най-после логичното се случи и ЦСКА успя да открие резултата. Голът бе дело на резервата Мишел Платини, който се разписа с мощен удар от 17 метра.

Радостта на играчите в червено и 35 000 публика на националния стадион "Васил Левски" не трая дълго. Само четири минути по-късно Фулъм изравни чрез Камара при единствената си свястна атака в целия мач и след вече описаната груба грешка на младия Караджов.

До края на двубоя ЦСКА направи всичко възможно да вкара нов гол, но късметът очевидно не бе с българския тим. Това си пролича най-вече в  77-та минута когато поредна добра атака на Маркиньос завърши с прострелно центриране отляво. То намери Йордан Тодоров, халфът стреля силно от 7-8 метра, но ударът му бе избит в ъглов удар от стража на гостите Стокдейъл.

ЦСКА - ФУЛЪМ 1:1

1:0 Платини 61
1:1 Камара 65

ЦСКА: Караджов, Минев, Котев, Ив.Иванов, К.Стоянов, Янчев, Морозс (46-Маркиньос), К.Янев (79-Манчев), Тодоров, Делев, Ив.Стоянов (55-Платини)

ФУЛЪМ: Стокдейъл, Пентсил, Смалинг, Байърд, Кели, Дейвис, Грийнинг, Рийзе, Гера, Невланд, Камара

СТАДИОН: "Васил Левски" - 35 000 зрители

СНИМКА: МАРИН МАРИНОВ

Sportal.bg и Евроком те предизвикват да определиш най-паметния български хеттрик!!!  

 

Гледайте ТУК в Sportal TV ексклузивни кадри от гостуването на Левски във Виляреал и репортажи около двубоя на ЦСКА с Фулъм!

 

ФОТОГАЛЕРИЯ С ПОСЛЕДНИТЕ СНИМКИ ОКОЛО МАЧОВЕТЕ НА ДВАТА ГРАНДА ВИЖТЕ ТУК!

 

Последвайте каналите ни в:

Carlsberg "Домът на Феновете" е новата секция на Sportal.bg за игри. С регистрацията си Вие ще можете да персонализирате Вашето съдържание и да участвате в нашите игри за страхотни награди.

Регистрирай сe

Още от БГ Футбол

Виж всички

Водещи Новини

Видео акценти