Невероятно. Просто невероятно.

Невероятно. Просто невероятно.

Ливърпул за втори пореден път в рамките на седмица шокира света на футбола. В един мач, който безспорно ще остане в класиката на английския футбол, възпитаниците на Рафаел Бенитес завършиха 4:4 с Арсенал, като и двата отбора представиха невероятно шоу в 33-ия кръг на английската Висша лига. По този начин мърсисайдци излизат на първо място в класирането, но вероятно само за 24 часа, тъй като са с равни точки с Манчестър Юнайтед, който има и два мача по-малко. Андрей Аршавин вкара феноменалните четири гола на "Анфийлд", но хората на Бенитес намираха сили да се върнат в мача, за да измъкнат точката. Така Ливърпул остава в борбата за титлата, а Арсенал демонстрира, че неслучайно е непобеден през 2009 година в Англия.

В невероятния мач на "Анфийлд" зрителите бяха хвърляни в най-различни емоции от 22-мата на терена. Аршавин демонстрира невероятната си класа, като вкара се възползва от всички открили му се ситуации и вкара голове с всеки един свой удар към вратата. Ливърпул пък за пореден път изнесе невероятно шоу в атака, като освен четирите гола, дело на Йоси Бенаюн и Фернандо Торес (по два), домакините можеха да отбележат още попадения, но Фабиански спаси поне още четири чисти голови положения пред собствената си врата.

Ливърпул сякаш бе загубил титлата в 90-ата минута, когато Аршавин със своя четвърти гол направи резултата 3:4. Възпитаниците на Бенитес обаче за кой ли път демонстрираха прословутия си дух и успяха да се върнат в мача и да вкарат за 4:4 в 93-ата минута.

Още преди почивката домакините наложиха невероятен натиск, но Фабиански спаси няколко опасни положения пред своята врата и запази мрежата си "суха". В 36-ата минута пропуските на домакините натежаха и още първата им грешка в защита бе наказана. Насри отне топката от забавилия се Маскерано и откри Фабрегас, който избяга от засадата и намери Аршавин. Дошлият след края на трансферния прозорец на "Емиратс" руснак пък прати топката под гредата за 0:1. Ливърпул се хвърли да изравнява, но така и не намери път към гола до почивката.

С подновяването на играта домакините излязоха сякаш на 200% и с невероятно преследване на всяка топка обърнаха мача в своя полза. Първо Торес с глава направи 1:1, а след това Бенаюн също с глава направи обрата пълен. И двете асистенции даде Дирк Каут.

В този момент обаче пролича основната слабост на Ливърпул в момента. Вместо да задържат преднината си, мърсисайдци я изпуснаха по най-лесния начин с грешки в отбраната си. Първо Арбелоа подари топката на Аршавин и той с мощен диагонален удар вкара втория си гол за 2:2. Отново руснакът пък бе в прегръдките на своите съотборници само две минути по-късно за 2:3, след като Аурелио прати коженото кълбо в краката му в малкото наказателно поле.

Ливърпул обаче отново се върна в мача в 73-ата минута. Фернандо Торес пак показа невероятната си класа и с удар от границата на наказателното поле изравни - 3:3. Домакините се хвърлиха да търсят успеха, който щеше да ги върне отново на две точки пред Ман Юнайтед, но бяха наказани в последната 90-а минута. Уолкот с феноменален спринт измина целия терен сякаш за секунда и подаде на Аршавин сам срещу вратаря, за да вкара руснакът за 3:4.

Когато всичко изглеждаше приключило, Бенаюн отново изскочи в наказателното поле и изравни за 4:4. До края домакините хвърлиха отново всичко в атака, като пуснаха още един гол, дело на Фабрегас, но той бе отменен поради засада. Преди това и Бендтнер се бе разписал във вратата на Рейна, но голът му също бе отменен.

СТАТИСТИКА ОТ МАЧА ТУК!

Последвайте каналите ни в:

Carlsberg "Домът на Феновете" е новата секция на Sportal.bg за игри. С регистрацията си Вие ще можете да персонализирате Вашето съдържание и да участвате в нашите игри за страхотни награди.

Регистрирай сe

Още от Футбол свят

Виж всички

Водещи Новини

Видео акценти