ПОДКРЕПИ ЛЮБИМИЯ СИ ОТБОР В НАЦИОНАЛНОТО ПРЕБРОЯВАНЕ НА ФЕНОВЕТЕ

България приема международен турнир по BJJ през февруари

България приема международен турнир по BJJ през февруари

На 24-и февруари в София ще се проведе първото издание на турнира по бразилско жиу-жицу “Balkans Open”. Схватките ще се проведат в Арена София и ще дадат възможности на състезатели от всички възрасти да премерят сили. 

Събитието, организирано асоциация "Bulgaria BJJ", ще се проведе по правилата и регламента на Международната федерация по бразилско жиу-жицу (IBJJF). В рамките на един ден практикуващи бойни спортове от цял свят ще имат възможност да участват в двубои с ги (кимоно) и без ги.

“Целта ни с този турнир е да популяризираме бразилското жиу-жицу на Балканите и да дадем възможност на състезателите да се изявяват в турнир, който е изцяло по формата и правилата на IBJJF. Искаме “Balkans Open” да стане традиция и да се случва веднъж в годината”, заяви за Sportal.bg единият от организаторите Никола Атанасов.

Основателят на мениджърската компания “New Generation Management” добави, че при задоволителни резултати при организацията на състезанието през февруари, България ще има възможност да домакинства и на първи турнир от веригата IBJJF по-късно през годината.

“От нас зависи да покажем, че има интерес към този спорт тук и сме една добра дестинация за организиране на големи турнири”, категоричен е Атанасов, който си партнира с един от пионерите на бойните спортове в България, Любомир Геджев, в организирането на “Balkans Open”.

Регистрациите за спортния форум са отворени. Три дни преди началото на турнира ще бъдат публикувани и схемите в отделните категории, както и график на двубоите.

Последвайте каналите ни в:

Още от Бойни спортове

Виж всички

Водещи Новини

Видео акценти