ПОДКРЕПИ ЛЮБИМИЯ СИ ОТБОР В НАЦИОНАЛНОТО ПРЕБРОЯВАНЕ НА ФЕНОВЕТЕ

Девин Хейни се отказа от титлите в лека категория

Девин Хейни се отказа от титлите в лека категория

Девин Хейни се отказа от трите си титли в лека категория преди двубоя на 9-и декември срещу шампиона на WBC в по-високата лека-полусредна категория Реджис Прогрейс .

След като стана безспорен световен шампион в лека категория миналата година, Хейни се отказа от титлата на WBC, за да се бие във втора тегловна категория и сега ще се съсредоточи върху това да стане хегемон в по-високата категория.

Официално: Хейни срещу Прогрейс на 9-и декември
Официално: Хейни срещу Прогрейс на 9-и декември

„Направих всичко възможно в лека категория“, цитира ESPN думите на Хейни. „Най-голямата битка за мен в лека категория беше срещата срещу Джервонта Дейвис, но неговата страна не показа интерес към битката. Надраснах това тегло и сега се насочвам към по-висока категория/

„И след тази битка (с Прогрейс), очаквам да стана световен шампион в три дивизии, преминавайки в полусредна категория“, добави 25-годишният американски боксьор  относно плановете си.

„Написах история, като си извоювах статуса на безспорен шампион, но сега кариерата ми достигна етапа, в който искам да се бия в най-големите и най-добрите битки в света" каза Хейни.

Очаква се една от титлите в лека категория да бъде заложена в битка между двама бивши световни шампиони, Василий Ломаченко и Джордж Камбосос , които вече преговарят за битка в Австралия през април.

Ломаченко и Камбосос са близо до сделка за битка в Австралия
Ломаченко и Камбосос са близо до сделка за битка в Австралия
Последвайте каналите ни в:

Още от Бойни спортове

Виж всички

Водещи Новини

Видео акценти