Официално: Порше замразява проекта си за Формула 1

Официално: Порше замразява проекта си за Формула 1

Големите шефове на Порше са замразили проекта за влизането на германската автомобилна марка във Формула 1, съобщи изданието Motorsport-total.com. Подобно решение се очакваше, след като пропаднаха преговорите с Ред Бул през миналата година и Порше остана без други смислени варианти.

Доскоро от Порше твърдяха, че продължават да следят внимателно развитието на Формула 1 с цел да влязат като доставчик на задвижващи системи от сезон 2026, но това явно вече не е вариант. За последно се появиха спекулации, че Порше може да купи Уилямс или да опита да се обедини с Майкъл Андрети за съвместна кандидатура за влизане във Формула 1.

“Моторните спортове винаги ще са в основата на идентичността на нашата марка - се казва в изявлението на компанията. - Формула 1 остава интересен за нас шампионат. Но в Световния шампионат за издръжливост (WEC), IMSA и Формула Е ние искаме да се борим за победи. Това е нашата традиция и това остава наш основен фокус.”

Порше няма да влезе във Формула 1 през 2026
Порше няма да влезе във Формула 1 през 2026

Според източници на различни издания в Германия и Европа, състезателните програми на Порше в WEC и Формула Е ще са най-важни за компанията в следващите няколко години и това на практика затваря вратата към Формула 1, като това би могло да се промени ако се появи достатъчно надежден и сериозен потенциален партньор.

Хорнър обясни за разликата между Форд и Порше
Хорнър обясни за разликата между Форд и Порше

Снимки: Gettyimages

Още от Моторни спортове

Виж всички

Водещи Новини

Видео акценти