ПОДКРЕПИ ЛЮБИМИЯ СИ ОТБОР В НАЦИОНАЛНОТО ПРЕБРОЯВАНЕ НА ФЕНОВЕТЕ

Феновете на Ботев (Пд): Търпението ни свърши! Подготвяме протест

Феновете на Ботев (Пд): Търпението ни свърши! Подготвяме протест

Сдружение "ПФК Ботев", Клубът на привържениците на Ботев (Пловдив) и обединени фракции "Бултрас" излязоха с отворено писмо до кмета на град Пловдив Здравко Димитров и заместник-кмета по строителството Пламен Райчев, в което обявиха намерението си да излязат на протест заради неяснотата около завършването на строителството на стадион "Христо Ботев" и липсата на цялостна покривна конструкция на съоръжението. 

Феновете на "канарчетата" се обърнаха и към бившия министър-председател Бойко Борисов, като заявиха, че готвените протестни действия са "единственото им оръжие".

Феновете на Ботев настояват кмета да замрази плащанията по "Колежа" до изчистването на нередностите
Феновете на Ботев настояват кмета да замрази плащанията по "Колежа" до изчистването на нередностите

"В последните месеци положихме неимоверни усилия да бъдем безкрайно коректни в отношенията си с Вас в нашата най-важна борба, а именно - битката за Колежа със 100 процента покривно покритие. След като разбрахме за съществуването на възлагателно писмо от 23.12.2022 г., издадено от община Пловдив за разходване на средствата, гласувани от общински съвет Пловдив за покривно покритие на стадион "Христо Ботев", без да е упоменато, че те трябва да бъдат вложени в изграждането на цялостна покривна конструкция на стадиона, за последен път потвърждаваме снемането на доверие от вашите личности!

Ето всички факти с документи за "Колежа", които показаха феновете на Ботев
Ето всички факти с документи за "Колежа", които показаха феновете на Ботев

От днес нататък трите организации, представляващи феновете на Ботев Пловдив, спират да потискат желанията на жълто-черната общественост за изразяване на недоволството си чрез самосиндикални протестни действия. Наша отговорност ще бъдат единствено масовите протести, които сме длъжни да организираме, за да защитим честта на всеки един жълто-черен фен, който търпеливо изчакваше някой да поеме отговорност за стореното до момента, да поеме отговорност за лъжите, неспазените обещания и срокове!

Г-н Борисов, при последното Ви посещение на стадион "Христо Ботев" прехвърлихте ролята на "контрольор" върху нас, феновете на Ботев Пловдив. Нашите механизми се изчерпаха и единственото "оръжие", което остана в нашите ръце, е улицата! Като бивш министър и човек с опит в строителството г-н Нанков дойде няколко пъти и присъства на оперативките с община Пловдив. Надявахме се да осветли разходването на осигурения от Вас държавен и общински ресурс, но изчезна, като спря да отговаря на обажданията и съобщенията ни! Надявахме се някой да ни подкрепи в желанието ни за коректно изпълнение на поетите ангажименти от всички заинтересовани страни по отношение на реконструкцията на стадион „Христо Ботев“!

Борисов към кмета на Пловдив: Правете всичко, стадионът трябва да стане!
Борисов към кмета на Пловдив: Правете всичко, стадионът трябва да стане!

КПБП, сдружение ПФК Ботев и Бултрас ще уважат искането на жълто-черните феновете за протест от неделната ни среща и са в процес на подготовка на това!

До тогава бъдете сигурни, че ежедневно ще излизат подобни меко казано пасквили, че лъжем за документите, които имаме, че искаме да правим политическа партия, че искаме да нямаме стадион или искаме да изгоним г-н Зингаревич", се казва в отвореното писмо на феновете на Ботев (Пловдив).

Последвайте каналите ни в:

Carlsberg "Домът на Феновете" е новата секция на Sportal.bg за игри. С регистрацията си Вие ще можете да персонализирате Вашето съдържание и да участвате в нашите игри за страхотни награди.

Регистрирай сe

Още от БГ Футбол

Виж всички

Водещи Новини

Видео акценти