Привържениците на Ботев (Пд) се готвят за протест

Председателят на КПБП Борис Гиздаков обяви, че хаосът на проекта за стадион "Христо Ботев" е голям. Поне 61% от 51 части на проекта според него не са дадени при обявяване на Обществената поръчка и се работи без никаква цел. Освен това Гиздаков обяви, че на феновете на Ботев не им остава никакъв друг избор освен да излязат на протест, тъй като има заповед "Колежа" да бъде пуснат само с две трибуни. Нещо, за което се обявиха против и от клуба. Всичко това се случи на срещата на привържениците на “канарчетата” под наслов "Лъжите за Колежа - протестна готовност”, на която присъства и Асен Караславов като представител на клуба.

Феновете на Ботев (Пд) искат незабавно да се свика извънредна сесия на Общински съвет Пловдив заради "Колежа"
Феновете на Ботев (Пд) искат незабавно да се свика извънредна сесия на Общински съвет Пловдив заради "Колежа"

"Издадена е заповед в разрешението за строеж да се запише да се даде акт 16 на сектор А и Трибуна Изток. И какво ще стане - ще се сложат седалки и в секторите зад вратите и те няма да ползват. Това е пълен абсурд.

Пловдив не заслужава да има втори паметник като стадион Пловдив. Трябва разрешението за строеж да се приведе в правилния вид, а не да се ползват само два сектора. Това няма да го допуснем. Искаме и цялостна козирка".

"Всички хора искат да излезем на протест. Ние друго не можем да направим. Стадиони не се строят всеки ден. Искахме да запознаем всички с това, което се случва. Ние говорихме с една стена", заяви Гиздаков.

От Ботев прокуристът Асен Караславов е присъствал на срещата на феновете. Той категорично е подкрепил феновете и е изразил мнение, че клубът е твърдо против стадион Христо Ботев да бъде пуснат само с две трибуни. Клубът ще подкрепи феновете в борбата стадиона да бъде пуснат с четири сектора и цялостна козирка с покрив.

"Към 15.10 22 са актувани 22 милиона. Незнайно защо е променен класа на бетона. Над актувани са армировка за 400 000 лева.
Актуван е монтаж на седалки за около 1 милион лева. Има приспадане на около 173 000 лева от тази сума. В момента няма нито една седалка. Надактувана е стомана от 51 тона в сектор А. Масово се появяват актове с незнайни дейности без да има анализ. Актувани са стъпала 612 бр. за 101 989 лв.", добави Михаил Манолов от КПБП.

Феновете ще поискат да бъде насрочена извънредна сесия на ОБС на която да се вземе решение отпуснатите 12 милиона да бъдат изцяло вложени в цялостното завършване на козирката.

Последвайте каналите ни в:

Carlsberg "Домът на Феновете" е новата секция на Sportal.bg за игри. С регистрацията си Вие ще можете да персонализирате Вашето съдържание и да участвате в нашите игри за страхотни награди.

Регистрирай сe

Още от БГ Футбол

Виж всички