Sportal.bg
Използвай App-а за
по-добро усещане
Отвори

Днес Ботев трябваше да се завърне на "Колежа", но само на думи

Днес Ботев трябваше да се завърне на "Колежа", но само на думи

Днес е 19-и декември, 2022-ра година. Ден, в който феновете на Ботев трябваше да се завърнат на „Колежа“, но само на думи. В края на месец май собственикът на фирма ПИМК, която строи стадион “Христо Ботев” Илиян Филипов обеща, че на 19.12.2022 година Ботев със сигурност ще се завърне на “Колежа”.

„Двугодишният период отдавна го няма. Проектът до ден днешен влиза в общината. Можех да не съм започнал да строя. По договор трябва да получа от общината всички заверени от тях проекти. Ние чакаме още проекти. Може би след 35-40 дни ще ги получа тези проекти. Не е незаконен строежът. Можем да кажем, че на 19.12.2022 година Ботев ще влезе на „Колежа“.

Не само че не се завърнаха на „Колежа“, но и последните позиции на феновете, публикувани в социалните мрежи, показват, че неяснотата кога и по какъв начин стадионът ще бъде завършен е огромна. 

През всичкото това време, от месец май до днес, нещото, което се случи, бе най-накрая да научим колко скъп ще излезе „Колежа“, а той определено ще си бъде скъп. Цялостното изграждане на стадион “Христо Ботев” ще струва внушителните 62 млн лева. Това стана ясно от новите количествено-стойностни сметки, които Община Пловдив направи.

Остава ни да се надяваме, че Колежа ще бъде завършен и няма да се стигне до това да бъдат направени нови количествено-стойностни сметки, които да покажат, че и тези пари няма да бъдат достатъчни. 

Последвайте каналите ни в:

Carlsberg "Домът на Феновете" е новата секция на Sportal.bg за игри. С регистрацията си Вие ще можете да персонализирате Вашето съдържание и да участвате в нашите игри за страхотни награди.

Регистрирай сe

Още от БГ Футбол

Виж всички

Водещи Новини

Видео акценти