Феновете на Ботев с поредна позиция във връзка с "Колежа"

Феновете на Ботев с поредна позиция във връзка с "Колежа"

Клубът на привържениците на Ботев (Пловдив) излезе с официална позиция, в която възразява Община Пловдив да поиска от Министерския съвет допълнително отпускане на средства едновременно за строителството на стадион "Христо Ботев" и на стадион "Локомотив". Както е известно, в петък след проведена среща в общината между кмета на Пловдив Здравко Димитров и представители на феновете на "канарчетата", бе договорено допълнително отпуснатите средства в размер на 12 милиона лева за "Колежа" да бъдат използвани целево за изграждането на цялостна покривна конструкция на съоръжението.

Малко след това обаче, привържениците на градския съперник Локомотив също заявиха своите искания за допълнително финансиране за изграждането на стадиона в парк "Лаута", а заместник-кметът по строителство и иновации Пламен Райчев обяви, че от Община Пловдив ще изпратят запитване за отпускане на още средства до Министерски съвет, както за стадион "Христо Ботев", така и за стадион "Локомотив". Това предизвика реакцията на феновете на Ботев, които възразиха с официална позиция.

 "Категорично възразяваме срещу заглавието на прессъобщението на Община Пловдив, което се опитва да внуши на обществеността, че феновете на Ботев (Пловдив) са искали отпускането на допълнителни средства за довършването на стадион "Христо Ботев". Не феновете, а Община Пловдив, в качеството си на възложител, и ДЗЗД "Колежа" - в качеството си на изпълнител по обществената поръчка за дострояването на стадиона, искат отпускането на допълнителни средства, тъй като заложените в обществената поръчка средства са в размер на 53 милиона лева, а осигурените до този момент средства са в размер на 37 милиона лева. 

Категорично възразяваме и срещу намерението на г-н Пламен Райчев да включи искането за средства от страна на феновете на Локомотив (Пловдив) в писмото на Община Пловдив до Министерски съвет, с което ще се иска държавата да осигури средствата, недостигащи за цялостното изпълнение на обществената поръчка за довършването на стадион "Христо Ботев".

 Считаме за недопустимо и несериозно в едно и също писмо да се отправя искане за отпускане на средства, необходими за изпълнението на ангажиментите на Община Пловдив по законно проведена и одобрена по съответния ред обществена поръчка, и искане за отпускане на средства, пресметнати набързо и неясно как, необходими за задоволяване на болните амбиции на феновете на втория по популярност и успехи отбор в град Пловдив. 

Не сме против Община Пловдив да поиска средствата, претендирани от феновете на Локомотив, но нека това стане в отделно писмо, където да бъдат изложени отделни мотиви, обосноваващи законосъобразността на това искане", се казва в официалната позиция на "жълто-черните" привърженици.


Carlsberg "Домът на Феновете" е новата секция на Sportal.bg за игри. С регистрацията си Вие ще можете да персонализирате Вашето съдържание и да участвате в нашите игри за страхотни награди.

Регистрирай сe

Още от БГ Футбол

Виж всички

Водещи Новини

Видео акценти