Стоичков изпарти видео послание към деца от Любимец

Легендата на Барселона и българския футбол Христо Стоичков направи специално видео бръщение към децата от училище "Захари Стоянов" в град Любимец. Учениците от южния град днес имат Спортен празник и посланието на Стоичков беше излъчено на видеостената в учебното заведение. Камата ги мотивира да спортуват, да се учат и също така им пожела да растат в един мирен и спокоен свят. 

"Щастлив съм да ви поздравя със спортния празник на вашето любимо училище Захари Стоянов и да ви пожелая да бъдете здрави и много да се учите. Да израснете в един мирен свят, за който мечтаем всички. Да спортувате и да бъдете упорити! Пожелавам ви да прославите България! Благодаря ви и много успехи", се казва в посланието на легендарния номер 8 на България и Барселона. 

Носителят на "Златната топка" е и носител на наградата "Почетен факлоносец на мира". Тя му бе връчена от олимпийската шампионка Ивет Горанова в Пазарджик. Наградата получиха също олимпийската шампионка по художествена гимнастика Мадлен Радуканова и кметът на Пазарджик Тодор Попов. Припомняме, че преди няколко дни Христо Стоичков и Тодор Попов направиха и първа копка на "Градина на света" - иновативен международен проект, който Община Пазарджик стартира в парк остров "Свобода".

Още от БГ Футбол

Виж всички