Гледай на живо

Нидерландия - Аржентина

Трима треньори от школата на Спартак (Пд) преминаха обучение в Милан

Трима треньори от школата на Спартак (Пд) преминаха обучение в Милан

Трима треньори от школата на третодивизионния Спартак (Пловдив) прекараха една седмица на обучение в италианския гранд Милан, съобщиха от пловдивския клуб.

Наставникът на втория отбор на "гладиаторите" Неделин Петров, Мариян Божилов, който води формациите до 10 и до 13 години, както и главният треньор на Детско-юношеската школа на Спартак Митко Джоров бяха тримата специалисти, които преминаха едноседмично обучение в Академията на "червено-черните".

От Спартак обявиха, че посещението на треньорите в Италия е част от дългосрочен план за развитие на специалистите в школата на клуба. Ръководството на "гладиаторите" изрази увереност, че новите знания, които тримата треньори са придобили по време на престоя си в Милано, ще помогнат за по-ефективната им работа с децата, които са избрали да тренират в пловдивския клуб.

Обучението се проведе във "Висмара спорт център", който е люпилнята на таланти на Милан, а в края на едноседмичния си престой българските наставници имаха възможността да се срещнат лично и с легендарния футболист на "росонерите" Франко Барези.

Още от БГ Футбол

Виж всички