Брентфорд назначи бивш треньор по ръгби за директор в клуба

Брентфорд назначи бивш треньор по ръгби за директор в клуба

Брентфорд назначи бившия треньор на Англия и Фиджи по ръгби 7 Бен Райън на поста директор на елитното представяне в клуба. Бившият полузащитник на Нотингам Райън, 50-годишен, който изведе Фиджи до олимпийската титла на Игрите в Рио 2016, ще работи заедно със старши треньора Томас Франк. 

"Директорът на елитното представяне е роля, която според мен ще ни помогне да достигнем още по-високи нива на представяне както на играчите, така и на служителите. След задълбочен процес на подбор Бен се очерта като изключителен кандидат", каза директорът по футболните въпроси на Брентфорд Фил Джайлс каза пред официалния сайт на клуба. 

Райън, който е учил в университетите в Кеймбридж и Лъфбъроу, е бил старши треньор на националния отбор на Англия по ръгби 7 в продължение на шест години, преди да поеме същата роля във Фиджи, когато този спорт дебютира в олимпийската програма в Рио де Жанейро. Той беше удостоен и с най-високото отличие във Фиджи - спътник на Ордена на Фиджи, за ролята му в историческия първи олимпийски медал. Неговият лик също се появи на монети и банкноти в държавата от южнотихоокеанския архипелаг.

Още от Футбол свят

Виж всички

Водещи Новини

Видео акценти