Сеп Блатер: Искам да изчистя името си

Сеп Блатер: Искам да изчистя името си

Бившият президент на ФИФА Сеп Блатер заяви, че няма проблеми с настоящия шеф на организацията Джани Инфантино и единствено иска да изчисти името си. 

"Искам да изчистя името си. Когато дойдох, ФИФА беше нищо. Когато си тръгнах, бяхме международна организация, силна икономически, социално, културно и дори политически. Не знам защо, но Инфантино е против мен. Дори се опитва да изфабрикува дело срещу мен. Той иска да унищожи не само мен, но и всичко, което съм направил, защото си мисли, че е по-добър във всичко", каза Блатер в интервю за RTS. 

"Обвинен съм в престъпления, в това чисто и, че съм крадец. Това е абсурдно. Не знам защо се озовах в съда. Сигурен съм, че хиляди, ако не и милиони футболисти също не разбират това. Не съм отмъстителен човек, но искам да бъда оправдан. Става въпрос на моята чест и честта на футбола, който създадох. Не го създадох сам, а заедно със стотици хора, които работиха, за да направят футбола това, което е днес. Футболът има над два милиарда фенове. Никой друг спорт няма толкова много", добави Блатер.

Снимки: Imago

Още от Футбол свят

Виж всички

Водещи Новини

Видео акценти