Швейцарските власти отмениха карантината за ангажираните със СК по ски следващия уикенд

Швейцарските власти отмениха карантината за ангажираните със СК по ски следващия уикенд

Швейцарските власти отмениха карантината за ангажираните със стартовете от Световната купа по ски-алпийски дисциплини за жени в Санкт Мориц през следващия уикенд.

Стотици състезателки, треньори, технически и официални лица ще пристигнат в кантона Граубунден от Канада идната седмица за двата супергигантски слалома на 11 и 12 декември.

Те трябваше да бъдат поставени под 10-дневна карантина, която беше наложена за идващите от северноамериканската страна като мярка срещу разпространението на новия по-заразен вариант Омикрон на COVID-19.

Местните власти, обаче, направиха изключение и ангажираните със състезанията няма да минават задължителния период на изолация, което направи възможно провеждането на двете състезания.

Алпийките в момента са в канадския курорт Лейк Луис, където в три поредни дни от 3 до 5 декември ще се състоят две спускания и един супергигантски слалом от Световната купа.

През миналата година и двата предвидени супергигантски слалома в Санкт Мориц бяха отменени заради лошите метеорологични условия.

Снимки: Gettyimages

Още от Зимни спортове

Виж всички

Водещи Новини

Видео акценти