Слаб втори манш прати Алберт извън топ 20 на слалома в Шамони (видео)

Слаб втори манш прати Алберт извън топ 20 на слалома в Шамони (видео)

Най-добрият български скиор-алпиец Алберт Попов завърши на 23-а позиция във втория слалом валиден за Световната купа по ски-алпийски дисциплини в Шамони (Франция).

Хубав първи манш и тежък втори. Въпреки всичко съм доволен от напредъка си в равните и меките писти! В добра форма съм и знам, че скоро и моят ред ще дойде. #българитеможем

Posted by Popov Albert on Sunday, 31 January 2021

Българинът заемаше невероятната шеста позиция след първия манш, но даде едва 26-о време във втория и така се смъкна до 23-о място. Въпреки че на пръв погледа, спускането на Аби бе почти безгрешно, много лошото състояние на пистата не му позволи да натисне ските и така той загуби цялата си преднината спрямо временни водач Рамон Ценхойзерн (Швейцария).

Самият швейцарец, който бе 11-и след първия манш завърши на втора позиция в днешния ден, като единствено Хенрик Кристоферсен (Норвегия) успя да го измести от първата позиция. Разликата между Принцът не Викингите и Ценхойзерн на финала бе 0.28 секунди в ползва на норвежецът. За него победата бе перфектният завършек на уикенда в Шамони, след като вчера той отпадна още на втората врата в първия слалом във френския зимен център.

Тройката днес бе затворена от Сандро Симоне (Швейцария), който завърши на 0.66 секунди зад победителя. Симоне бе последен 30-и след първия манш, но подобно на своя сънародник Лука Ерни вчера, той даде първо време във втория манш и се придвижи с цели 27 позиции напред.

В класирането в дисциплината слалом лидер с 589 точки продължава да е Марко Шварц (Австрия), който днес завърши шести. Втори с пасив от 146 пункта е Ценхойзерн, а тройката с 405 точки затваря Себастиан Фосс-Солевог (Норвегия), който днес остана 14-и.

Image

В битката за големия глобус, Алекси Пентюро (Франция) остава на чело с актив от 924 точки, втори с 666 е Шварц, докато трети с 607 е Марко Одермат. Със спечелените си осем пункта днес, Алберт Попов се придвижи съответно на 63-о място в генералното класиране за Световната купа и запази 26-а си позиция в дисциплината слалом.

Програмата на Световната купа при мъжете продължава следващия уикенд със спускане и супергигантски слалом в Гармиш-Партенкирхен (Германия). Следващият слалом пък ще се проведе по време на Световното първенство в Кортина д‘Ампецо (Италия) на 21 февруари. Той обаче няма да е валиден за Световната купа.

Следвай ни:

Още от Зимни спортове

Виж всички