Гледай на живо

Хебър приема ЦСКА - София на "Армията" - На живо преди осминафинала за Купата

Алберт Попов се цели в медал от Световното първенство

Алберт Попов се цели в медал от Световното първенство

Най-добрият български скиор Алберт Попов си постави амбициозна цел преди началото на Световното първенство по ски-алпийски дисциплини в Кортина д`Ампецо. Той сподели, че се надява да се върне с медал от италианския зимен център.

"Последните пет дни тренирах само и единствено гигантски слалом. Идеята ми е да се почувствам малко по-сигурен в другата дисциплина, която в последните два месеца малко занемарих, защото имаше твърде много слаломи. Сега трябва да обуя по-дългите ски, за да мога да покажа по-добър резултат на Световното първенство. Разбира се, че искам да постигна подиум. Това ми е в главата и го мисля. Достатъчно се напрягам с тях, но рано или късно ще стане", заяви Попов.

Началото на сезона не бе добро за българския аплиец, но постепенно той навлезе във форма и записа няколко силни резултата.

"Беше ме много яд, защото знаех в каква форма съм в началото на сезона. Въпреки всичко имаше четири поредни старта, в които бях на три стотни извън квалификацията или ме хвана кол. Случваха ми се такива неща – каръщини. Но въпреки всичко останах позитивен и знаех, че толкова много работа и тренировки съм свършил до момента, че съм един от най-готовите в Световната купа. В последните пет старта всичко си дойде на мястото", каза още Алберт.

Още от БГ Футбол

Виж всички