Лошо време отложи женското спускане в Гармиш Партенкирхен

Лошо време отложи женското спускане в Гармиш Партенкирхен

Стартът от Световната купа по ски-алпийски дисциплини в спускането, планирано за събота, ще бъде пренасрочено за друга дата заради лошото време. Това означава, че София Годжа може да удължи своята поредица от четири победни състезания на световното първенство следващия месец.

Международната федерация по ски (ФИС) обяви днес, че спускането в Гармиш-Партенкирхен не може да се проведе, тъй като тежките метеорологични условия в германския курорт са попречили на задължителна тренировка тази седмица.

Така програмата в Гармиш този уикенд има две поредни състезания в Супер-Г в два поредни дни. При това положение спускането е преместено за 26-и февруари и ще се проведе във Вал ди Фаса (Италия).

Годжа спечели четири поредни старта в спускането за Световната купа, присъединявайки се към Линдзи Вон като единствените две състезателки с това постижение в последните 25 години.

Медалите в спускането на Cветовното първенство пък ще се разпределят на 13-и февруари в Кортина Д'Ампецо. А самото първенство е организирано между 8-и и 21-и следващия месец.

Италианката Годжа е фаворит да добави и световна титла към златния медал в тази дисциплина от Олимпийските игри в Пьончан през 2018-а година. На същото състезание вече отказалата се от спорта Линдзи Вон взе бронза.

Последвайте каналите ни в:

Още от Зимни спортове

Виж всички