Алберт Попов: На финала се чувстваш като рок звезда

Алберт Попов: На финала се чувстваш като рок звезда

Когато на стартовете има фенове, на финала се чувстваш като рок звезда. Това заяви най-добрият ни скиор Алберт Попов в първото си телевизионно интервю след повторното си влизане в топ 6 на слалома от Световната купа в Шладминг.

За жалост, заради пандемията от коронавирус край пистата не присъстват фенове, а според треньора му Ивайло Борисов това прави самото състезание по-трудно и по-скучно.

Алберт Попов подписа договор със "Ски-Център Банско", на Световното ще участва в две дисциплини
Алберт Попов подписа договор със "Ски-Център Банско", на Световното ще участва в две дисциплини


"Много горд се чувствам, удовлетворен съм от това, което постигнахме с екипа ми. На тази писта (в Шладминг) ми върви. Стигал съм само до шестото място, но мога и по-напред да стигна. Работим в тази посока, за да се случи в някой от следващите стартове", каза Попов в "Шоуто на Николаос Цитиридис". 

Вече 15 години Попов работи заедно с треньора Ивайло Борисов. Затова го приема като свое семейство. Като малък алпиецът е правил доста щуротии, като разкри, че е бил на косъм да запали хижа "Алеко".

Често е получавал наказания и най-редовно след тренировка Борисов го пращал да бели лук и картофи за назидание. 

23-годишният скиор разкри, че покрай пандемията е преоткрил интереса си към кулинарията и тъй като се налага с екипа му да нощуват в апартаменти, а не в хотели от мерки за безопасност, редовно влиза в ролята на готвач, а всичко му се получава от първия път.

btvnovinite.bg

Още от Зимни спортове

Виж всички

Водещи Новини

Видео акценти