Аби остана 27-и на сложния първи слалом в Шамони (видео)

Аби остана 27-и на сложния първи слалом в Шамони (видео)

Единственият българин в Световната купа по ски-алпийски дисциплини Алберт Попов завърши на 27-а позиция в слалома в Шамони (Франция).

Алберт Попов даде 24-то време в първия манш на слалома в Шамони
Алберт Попов даде 24-то време в първия манш на слалома в Шамони

Аби бе 24-и след първия манш, след което даде 19-o време във втория, като по този начин отстъпи с три позиции. Една от причините за слабото представяне на българина в днешния втори манш е голяма грешка, която той допусна в средата на трасето. Тогава той влезе с твърде висока скорост в една тясна комбинация от врати и за малко не напусна надпреварата, но успя да се овладее и да завърши успешно. По този начин той добави нови 4 точки към своя актив през сезона.

Победата днес грабна представителят на домакините Клеман Ноел, който бе трети след първото спускане, след което даде 15-то време във второто и така за втора поредна година спечели в Шамони. Втори остана Рамон Ценхойзерн (Швейцария), който остана на 0.16 секунди зад победителя. Тройката завърши лидерът след първия манш Марко Шварц (Австрия), който остана на 0.19 секунди зад Ноел.

Четвърти пък завърши Лука Ерни (Швейцария), който бе 29-и след първия манш, след което бе над всички във втория и само голямото му изоставане спрямо първите трима не му позволи да се качи на подиума в крайното класиране.

Така след осем от общо 11 слалома през сезона, лидер в класирането за малкия глобус с 549 точки е Шварц, втори с 387 е Себастиан Фьосс-Солевог (Норвегия), който днес остана девети, докато трети с 373 е днешният победител Ноел. В битката за големия глобус, Алекси Пентюро (Франция), който днес завърши осми, остава начело с актив от 892 пункта, втори с 626 е Шварц, докато трети с 607 е Марко Одермат (Швейцария).

Със своя актив от 75 точки, Алберт Попов заема съответно 26-а позиция в класиране в дисциплината слалом и 67-мо в общото.

Програмата на Световната купа при мъжете продължава утре с нов слалом в Шамони.

Следвай ни:

Още от Зимни спортове

Виж всички