Безгрешен Алберт 6-и след първия манш на втория слалом в Шамони

Безгрешен Алберт 6-и след първия манш на втория слалом в Шамони

Алберт Попов направи едно невероятно каране и даде 6-то време в първия манш на втория слалом валиден за Световната купа по ски-алпийски дисциплини, който се провежда в Шамони (Франция).

Българинът се спусна с 26-и стартов номер и направи едно почти безгрешно спускане и завърши на само 0.68 секунди зад лидера Хенрик Кристоферсен (Норвегия). С това си каране, Аби остави зад себе си имена като Линус Щрасер (Германия), Себастаин Фьос-Солевог (Норвегия), Мануел Фелер (Австрия), както и вчерашният победител Клеман Ноел (Франция). Представянето на Алберт в първия манш днес бе значително по-добро от това във вчерашния ден, когато той остана едва 24-и след първото спускане, след което направи и сравнително слабо второ, което му отреди 27-а позиция в крайното класиране.

Кристоферсен, който вчера отпадна още на втората врата в първия манш, направи едно наистина безгрешно спускане и премина трасето за 50.33 секунди, с което си осигури аванс от 0.23 преди Алекси Пентюро (Франция). Трети с пасив от 0.44 спрямо Принца на Викингите е лидерът в класирането за малкия кристален глобус в дисциплината Марко Шварц (Австрия).

Клеман Ноел пък допусна много сериозна грешка в средата на своето спускане и завърши с пасив от 2.77 секунди спрямо Кристоферсен. Така представителят на домакините не намери място сред първите 30 и ще пропусне вторият манш днес.

Вторият манш на слалома в Шамони стартира в 13:30 часа българско време.

Последвайте каналите ни в:

Още от Зимни спортове

Виж всички