Кръчлоу: Ще има изненадващи победители в MotoGP и през 2021 година

Кръчлоу: Ще има изненадващи победители в MotoGP и през 2021 година

Доскорошният пилот на LCR Honda в MotoGP Кал Кръчлоу вярва, че кралският клас на световния шампионат по мотоциклетизъм на писта ще има още изненадващи победители и през сезон 2021, дори и той да се проведе нормално.

Изказването на британеца, който от 2021 година ще премине в лагера на Yamaha като тестови пилот, идва, след като скъсеният сезон 2020 имаше цели девет различни, петима изцяло нови, победители в едва 14 старта. По този начин бе изравнен и рекордът за най-много различни победители в рамките на един сезон, който бе поставен през 2016 година. Освен силно сгъстеният заради COVID-19 календар, за това голямо разнообразие на победителите допринесе и отсъствието на доминатора от последните година Марк Маркес, който счупи своята ръка още в първия старт за година и на практика пропусна целия сезон.

Кръчлоу обаче е на мнение, че тази тенденция ще продължи и през следващите година, като причина за това той изтъква фантастичната работа, която са свършили от организаторите на шампионата Dorna, по изравняването на силите между различните мотоциклети.

„Да, наистина го вярвам. Мисля, че ще виждаме такива изненадващи победители, разнообразие в пилотите, които се качват на подиум защото сега всеки малко или много е със заводски мотор. Кармело (Еспалета, Изпълнителният директор на Dorna) наистина свърши страхотна работа по създаването на толкова на правилата, които направиха състезанията толкова интересни и непредвидими в цялата колона. Всеки има добър мотор сега. Някои пилоти могат да карат с новите гуми, други не, но тези, които изпитват затруднения ще се адаптират. В само 14 състезания през тази година, видяхме някои страхотни битки и съм сигурен, че това ще продължи и занапред, дори и ако сезонът протече нормално. Вярвам, че ще имаме много различни победители“, коментира Кръчлоу.

Самият Кръчлоу имаше разочароваща последна кампания като титулярен пилот в MotoGP, в която записа само едно влизане в топ 10, като завърши осми в Гран При на Арагон. Освен това той пропусна цели три старта заради различни контузии и в крайна сметка завърши годината на 18-та позиция в генералното класиране с актив от 32 точки.

Още от Моторни спортове

Виж всички

Водещи Новини

Видео акценти