Бах вярва, че всички спортисти и фенове ще бъдат ваксинирани до Олимпиадата

Бах вярва, че всички спортисти и фенове ще бъдат ваксинирани до Олимпиадата

Президентът на Международния олимпийски комитет (МОК) Томас Бах вярва, че всички участници и гости на Олимпийските игри ще получат ваксина срещу Ковид-19 до началото на състезанията през следващото лято. Той е на посещение в Токио тази седмица и е сигурен, че Токио 2020 ще започне на 23 юли.

"Опитваме да убедим възможно най-много хора, че трябва да се ваксинират", каза той на няколко пъти в понеделник, който бе първият от общо двамата му дни престой в японската столица.

Япония се справя сравнително добре с пандемията. Страната има население от 125 милиона и е регистрирала около 1900 смъртни случая, но напоследък заболяванията зачестяват. Това важи най-вече за Токио и северния остров Хокайдо.

Днес Бах посети олимпийското село край пристанището в Токио и националния стадион в центъра. Той говори и за нуждата от ваксина сред спортистите. "Всеки един от тях трябва да погледне другите спортисти около себе си и да си направи извод, защото ваксината не е само за една личност. Тя е за протекцията на цялото общество. Всеки един от нас носи отговорност в тази криза, но не само за себе си, а и за обществото. Спортистите трябва да бъдат отговорни към съотборниците си и останалите олимпийци", твърди Бах.

Още от Токио 2020

Виж всички

Водещи Новини

Видео акценти