Ивайло Иванов пред Sportal.bg: Тръгвам за ЕП с амбиция за медал

Ивайло Иванов пред Sportal.bg: Тръгвам за ЕП с амбиция за медал

Следващата седмица ще се проведе Европейското първенство по джудо за мъже и жени, което ще се състои в чешката столица Прага. Родните джудоки провеждат заключителната част от своята подготовка за континенталния форум. Сребърният европейски медалист в категория до 81 килограма от миналата година Ивайло Иванов говори пред екип на Sportal.bg за предстоящия форум, пандемията, Олимпийските игри в Токио, Доналд Тръмп…

59 Тренировка на националите по джудо преди Европейското

 

"Винаги тръгвам с амбиции за медал, това е приоритет за мен. За златния медал. Миналата година не успях да си го взема, тази година ще дам всичко от себе си да опитам отново да бъда на финал. 

Нямахме много подготовка извън България тази година заради COVID, но не сме спирали да се готвим. Март и април си бяхме вкъщи като всички други хора, но след това се готвим на максимални обороти", сподели Иванов пред Sportal.bg

59 Тренировка на националите по джудо преди Европейското

 

Джудистът допълни, че дългите месеци без официални състезания са се отразили до известна степен на спортистите, но е готов да премине през всякакви условия по пътя към Олимпийските игри в Токио, които бяха отложени за догодина, дори и ако се наложи да не участва на други турнирите преди Олимпиадата. 

 

59 Тренировка на националите по джудо преди Европейското
Иванов няма проблеми и със строгите противоепидемични мерки, които се спазват по време на състезанията. На турнира от Големия шлем в Будапеща по-рано през месеца състезателите дори не бяха допускани да излизат извън хотела: "Зависи как го приема човек. Аз отивам там да си върша работата - когато отида на състезание, аз нямам проблем да не излизам, защото не отивам да разглеждам улиците. Възприемам го като мое задължение и моя работа. Искам да съм максимално концентриран в самото състезание. 
59 Тренировка на националите по джудо преди Европейското

В повечото случаи сме без храна, защото не ядем и сваляме килограми до кантара. В повечето случаи отиваме до магазина да си купим вода и храна за след кантара. Това ни е развлечението, когато сме на състезание. На мен това не ми пречи. 

 

59 Тренировка на националите по джудо преди Европейското

 

Противоепидемичните мерки в Унгария бяха много сериозни - изгониха двама състезатели, защото бяха отишли до магазина да си купят вода. Така и трява да бъде. Когато е дадено да се изпълнява, трябва да се изпълнява на 100 процента. Така рискуваш здравето и на останалите - дори на нас нищо да не ни стане, защото сме млади и здрави, всеки от тези 500-600 човека имат семейства, баби, дядовци - не се знае кой колко контактува с тях, така че трябва да се пазим."

Цялото интервю с Ивайло Иванов може да намерите във видеото! 

ФОТОГАЛЕРИЯ от тренировка на джудистите ТУК!!! 

Още от Бойни спортове

Виж всички

Водещи Новини

Видео акценти