Томас Бах отива на четиридневно посещение в Япония

Томас Бах отива на четиридневно посещение в Япония

Президентът на Международния олимпийски комитет (МОК) Томас Бах ще се срещне през следващата седмица с кметицата на Токио Юрико Койке, за да обсъдят предстоящите през идното лято Олимпийски игри в условията на пандемията от коронавирус, съобщи японските организатори на най-големия спортен форум в света.

Бах и малка делегация от МОК ще пристигнат в неделя за четиридневна визита, с която ще се опитат да успокоят местните власти, които са силно притеснени, че Игрите няма да могат да се състоят. Първоначално те трябваше да се проведат през лятото на 2020 година, но заради коронавируса бяха преместени за лятото на 2021 година. Ръстът в новите случаи на заболяването в Европа, Северна Америка и самата Япония обаче поставят под сериозна въпросителна провеждането им.

"Отменянето на игрите не е вариант", каза Бах след видеоконферентна среща на изпълнителния комитет в сряда.

След срещата си с Койке в понеделник Бах ще участва в пресконференция с президента на организационния комитет Йоширо Мори. По време на посещението си президентът на МОК ще има среща и с новоизбрания премиер на Япония Йошихиде Суга. Бах ще посети Олимпийското село, както и Националният стадион, който ще приеме церемониите по откриване и закриване на Игрите, както и състезанията по лека атлетика.

Олимпийските игри в Токио трябва да се проведат от 23 юли до 8 август 2021 година, а от 24 август до 5 септември да се състоят Паралимпийските игри.

Още от Токио 2020

Виж всички

Водещи Новини

Видео акценти