НВЛ и клубовете проведоха важна среща за женското първенство

НВЛ и клубовете проведоха важна среща за женското първенство
Атанас Гаров: 50% от всички приходи на НВЛ ще се разпределят по клубовете (видео)
Атанас Гаров: 50% от всички приходи на НВЛ ще се разпределят по клубовете (видео)

Председателят на Национална волейболна лига Атанас Гаров проведе среща с представители на клубове от женското направление в присъствието на президента на БФВ Любомир Ганев и изпълнителния директор на НВЛ Станислав Николов.
Осем отбора заявиха желание за НВЛ-жени
На срещата присъстваха представители на Марица (Пловдив), ЦСКА, Казанлък, Раковски (Димитровград), Славия, Локомотив 1929 Нидо, Варна ДКС, Перун (Варна) и ЦПВК. Предстои решението си за евентуално участие в НВЛ-жени да вземат и от Берое (Стара Загора), които нямаха възможност да присъстват на срещата.

Председателят на НВЛ и членовете на комисията запознаха присъстващите с визията си развитие на женския волейбол. Ръководство и клубове се обединиха около изготвяне на 4-годишна стратегия за женското първенство.
Борис Халачев: Суперлигата при мъжете се развива правилно, трябва да стабилизираме тази при жените (видео)
"Много съм доволен, че имах възможност да се запозная с клубовете, които изявяват желание да участват в НВЛ-жени. Проведохме много полезна първа среща, на която клубовете споделиха основни теми, които ги вълнуват, а ние имахме възможност да споделим с тях начина, по който да върви работата и комуникацията между нас. Още веднъж потвърдихме, че клубовете ще вземат решенията, а ние ще се съобразяваме и ще работим за изграждането на по-добрия облик на продукта. Запознахме ги лично с решението си 50% от финансовите постъпления в Национална волейболна лига да отиват директно за клубовете", заяви председателят на НВЛ Атанас Гаров.

Предстои да бъдат изготвени предложения за формата на първенството през сезон 2020/2021. Вариантите ще бъдат дискутирани, след което ще се организира нова среща между Национална волейболна лига и клубовете, за да се вземе финално решение за формулата за провеждане на шампионата.

Още от Волейбол

Виж всички