ПОДКРЕПИ ЛЮБИМИЯ СИ ОТБОР В НАЦИОНАЛНОТО ПРЕБРОЯВАНЕ НА ФЕНОВЕТЕ

Атанас Гаров: Целите ни са да подобрим качеството чрез повишаване на конкуренцията (видео)

Атанас Гаров: Целите ни са да подобрим качеството чрез повишаване на конкуренцията (видео)

Новият председател на Националната волейболна лига Атанас Гаров представи екипа, с който ще ръководи комисията и плановете си за развитие. Това стана днес на пресконференция в хотел "Холидей Инн" в София.

18 Пресконференция на НВЛ и новия председател Атанас Гаров
Гаров, който е един от шефовете на ВК Левски София, бе утвърден като председател на Комисията "Национална волейболна лига" към БФВ на редовното заседание на УС на централата в понеделник.
“Целите ни са да подобрим качеството основно като повишим конкуренцията. За всички е ясно, че когато има повече конкуренция, интересът е по-голям, интригата е по-голяма, има повече гледаемост, има повече желание от хората как ще се развият събитията и съответно по-голям интерес от партньори, които можем да привлечем - финансови партньори, спонсори, рекламодатели. Това е една основна цел, която си поставяме да я постигнем в следващите месеци и години”, заяви Атанас Гаров на официалното си представяне.
18 Пресконференция на НВЛ и новия председател Атанас Гаров
“Разбира се, във всяко от първенствата има различни проблеми, различни подцели. За Суперлигата като най-представителната част от първенствата, естествено, е повишаването на интереса като продукт и конкуренция. За женското направление на първо време е стабилизиране, защото както следите, там определено има турбуленции така да се каже. Бихме искали да бъдем сигурни, че ще има достатъчно отбори, които да играят на едно добро ниво и постепенно да се създаде истинска конкуренция. А за Висшата лига и другите лиги, аз това, което се надявам да приемат като цел и функция, е да станат истински, в истинския смисъл на думата, едно място, където да се развиват талантите, където да се привличат колкото може повече хора да се занимават с волейбол и да се развиват в тези отбори. Съответно да станат интересни за израстване. Разбира се, всички отбори, които имат амбиции за растеж, ще им бъде дадена тази възможност както до сега и ще бъдат насърчавани. Основната цел на цялата Лига ще бъде да се развива таланта”, добави Гаров.
18 Пресконференция на НВЛ и новия председател Атанас Гаров
“Как си представяме да се изпълнят всичките тези неща и как със създаването на по-интересни първенства, ще привлечем повече зрители, спонсори и рекламодатели, основно мое виждане е, че за да се случи това, трябва екип. И то екип от ентусиазирани хора, хора които са готови да влагат енергията си. Екип от професионалисти, хора които са специалисти в своята област и екип от хора, които до голяма степен се балансират и като характери, и като умения. Това винаги е полезно, винаги дава повече дискусии и съответно по-добри крайни резултати. Другото важно нещо, за да се случат нещата, които си обещаваме, е да се създадат ясни правила и да са валидни за абсолютно всички участващи в различните първенства. Тези правила трябва да са спазвали, дори когато нещо те боли, защото в крайна сметка общия интерес е над частния интерес, а общият интерес според мен винаги води до по-добър частен интерес”, завърши новият шеф на НВЛ.
Последвайте каналите ни в:

Още от Волейбол

Виж всички