ПОДКРЕПИ ЛЮБИМИЯ СИ ОТБОР В НАЦИОНАЛНОТО ПРЕБРОЯВАНЕ НА ФЕНОВЕТЕ

Атанас Гаров: 50% от всички приходи на НВЛ ще се разпределят по клубовете (видео)

Атанас Гаров: 50% от всички приходи на НВЛ ще се разпределят по клубовете (видео)
Новият председател на Националната волейболна лига Атанас Гаров представи екипа, с който ще ръководи комисията и плановете си за развитие. Това стана днес на пресконференция в хотел "Холидей Инн" в София.
18 Пресконференция на НВЛ и новия председател Атанас Гаров
Гаров, който е един от шефовете на ВК Левски София, бе утвърден като председател на Комисията "Национална волейболна лига" към БФВ на редовното заседание на УС на централата в понеделник.
Атанас Гаров: Целите ни са да подобрим качеството чрез повишаване на конкуренцията (видео)
Атанас Гаров: Целите ни са да подобрим качеството чрез повишаване на конкуренцията (видео)
18 Пресконференция на НВЛ и новия председател Атанас Гаров
“Относно финансовите цели - винаги когато правя финансови прогнози и поставям цели, първо си мисля какъв ще е продукта, който ще предлагаме. За мен потенциала на НВЛ, на този етап основно Суперлига-мъже, но се надявам и НВЛ-жени и частично Висша лига-мъже, за привличане на спонсори е пряко свързан с това колко интересни ще са мачовете, колко интересно ще е първенството. Това е съвсем елементарна логика. Потенциалът дори и в сегашната ситуация на Суперлигата е доста по-голям, дори в пъти, от това, което генерира. Разбрах, че напоследък откакто се занимавам с това, че темата "финанси" е била табу, но за нас няма да бъде. Приходите на Суперлигата в пика са били 400 хиляди лева на година, а средно са били някъде около 250. За мен това е силно подценено като възможности, защото смятам, че волейболът като спорт №1 в България заслужава много повече”, заяви Атанас Гаров на официалното си представяне.
18 Пресконференция на НВЛ и новия председател Атанас Гаров
“Поставяме си като амбициозни цели да повишим приходите в пъти, но и да ги израходваме. Директното обещание към клубовете и моето предложение е да отивам 50% от всички приходите директно към тях по някаква формула, която тепърва ще финализираме, но като основа ще има класиранията и някоя друга политика, които ще имаме с детско-юношеските школи. Но 50% от приходите веднага ще са заделени за разпределение по клубовете, което поставя над под едно сериозно напрежение, за да генерираме много повече приходи, за да можем да си покриваме разходите. От тези 400 хиляди лева в най-високия връх на приходната част само 80-90 са разпределени към клубовете, всичко друго е отивало за покриване на разходите. Тоест имаме доста път да извървим, за да можем с половината от това, което генерираме, да покриваме разходи и да имаме достатъчно оставащи средства, за да развиваме всяка една от лигите. Рано е да "хвърлям цифри", но се надявам постепенно да докажем, че тези цели с повишаване на приходната част в пъти не са само пожелания, а са истинска реалност и възможност”, добави новият шеф на НВЛ.
Последвайте каналите ни в:

Още от Волейбол

Виж всички