Гледай на живо

Женско футболно първенство: Енко (Пловдив) - Севлиево Лейдис 1:1

Вече се мисли по обединение на Формула 1 и Формула Е

Вече се мисли по обединение на Формула 1 и Формула Е

Основателят на изцяло електрическия автомобилен шампионат Алехандро Агаг смята, че в далечното бъдеще е възможно обединение между неговия шампионат и Формула 1. Говорейки по време на онлайн конференцията на Международната автомобилна федерация (ФИА), испанецът заяви следното: 

„Голям фен съм на Формула 1, винаги съм бил. Мисля, че електричеството ще бъде задвижването на бъдещето. Формула Е има ексклузивен лиценз за едноместен шампионат с електрическо задвижване за 25 години. Това за мен дава някаква яснота за бъдещето, но как точно ще се случи, не мога да кажа. 

Формула Е първо ще трябва да настигне Формула 1 на пистата, но в момента, в който електрически болид може да се движи също толкова бързо, колкото и такъв с конвенционално задвижване, не виждам смисъл да се състезават отделно. Но предполагам, че това ще отнеме време. Може да не съм тук, може и да съм, но с различна отговорност. Не веднага, но смятам, че има условия за бъдещо обединение между двата шампионата.“ 

Двата шампионата са свързани чрез Джон Малоун, председател на борда на директорите на собствениците на Формула 1, Либърти Медиа, и тези на Формула Е, Либърти Глобал. 

„Имаме различни акционери, които се свързани посредством топ акционера, така че най-вероятно ще трябва да се вземе някакво решение на това ниво“, призна испанецът.  

Повече информация за Формула 1 можете да прочетете на сайта formula1.sportal.bg

 

Последвайте каналите ни в:

Още от Моторни спортове

Виж всички

Водещи Новини

Видео акценти