Марчело Абонданца: Мога да поема по своя път (ВИДЕО)

Марчело Абонданца: Мога да поема по своя път (ВИДЕО)

Сериозни разминавания във вижданията поставят под въпрос бъдещето на Марчело Абонданца начело на женския национален отбор по волейбол. Италианецът имаше среща с ръководството на федерацията, а след това говори специално за TV7 и NEWS7.

Още миналата седмица TV7 и NEWS7 съобщиха за изискванията, които федерацията беше подготвила на Абонданца. Едно от тях беше свързано с броя италиански специалисти, които да влизат в щаба на селекционера. Той настоява 5-ма негови сънародници да му помагат, докато федерацията ни държа да има повече български специалисти. "Със сигурност искам мои сънародници в щаба си, но не повече от броя им през първата година. Нямам никакъв проблем да има български треньор в екипа ми, дори е удоволствие за мен. Но смятам, че е съвсем нормално един наставник да избира хората, с които да работи. Това се случва във всяка страна, когато идва чужденец", заяви той.

Настоящият договор на Абонданца е до Олимпиадата в Рио до 2016 г., но обясни следното: "Контрактът е важен, но ако аз не съм съгласен с изискванията, или федерацията не е доволна от моята работа, или не споделя моите идеи, е нормално всеки да поеме по своя път", добави италианецът.

Друго условие на федерацията е Абонданца да мине на целогодишна работа към федерацията без клубни ангажименти. Италианецът обясни, че е склонен да се съгласи с това условие, но все пак е въпрос, който подлежи на обсъждане. В момента той води и турския Фенербахче, като преди броени дни изведе отбора на 1/2-финал в Купата на CEV, където ще се изправи срещу азербайджанския Рабита (Баку), който също е бил воден от Абонданца.

ВИДЕО - ТУК!!!

Още от Волейбол

Виж всички