Руди Гарсия получи вот на доверие от шефовете

Руди Гарсия получи вот на доверие от шефовете

Треньорът на Рома Руди Гарсия остава начело на тима поне засега. Наставникът получи вот на доверие от шефовете на "вълците" след победата с 2:0 над Дженоа в последния кръг преди празниците.

Шефовете на Рома имаха разнопосочни мнение относно това дали френският специалист трябва да запази работата си и през 2016 година. Спортният директор Валтер Сабатини винаги е подкрепял Гарсия, докато президентът Джеймс Палота далеч не бе толкова убеден, че наставникът трябва да остане. В крайна сметка шефовете са провели сериозен разговор по въпроса и са решили поне за момента да дадат още един шанс на французина да се докаже на "Олимпико".

Гарсия вече няма право на нови грешки. Евентуална загуба от Киево при подновяването на шампионата може веднага да обърне настроенията срещу него. Към този момент обаче изглежда най-вероятно наставникът да запази поста си поне до края на сезона, като тогава ще се направи цялостна оценка на представянето на отбора и ще се вземе окончателно решение дали да се търси смяна на треньора през лятото.

Още от Футбол свят

Виж всички