Симеон Симеонов остава председател на Управителния съвет на Дунав

Симеон Симеонов остава председател на Управителния съвет на Дунав

Д-р Симеон Симеонов е новият стар председател на Управителния съвет на ФК Дунав /Русе/. Той бе преизбран по време на днешното общо събрание на клуба. Членове на Управителния съвет ще бъдат заместник-кметът на Русе Иван Григоров, който и досега бе в ръководния орган, и изпълнителният директор на отбора Ивайло Петков.

По време на събранието кметът на Русе Пламен Стоилов и депутатът от ГЕРБ Пламен Нунев съобщиха, че държавата ще отпусне средства за ремонт на Градския стадион - за подмяна на терена и изграждане на осветление. Става дума за 1 млн. лева. Петков обясни, че няма да се правят гръмки трансфери. Целта е да се запази ядрото на отбора и да бъдат привлечени няколко нови състезатели, за да се утвърди клубът в новата Първа професионална лига.

Към момента от досегашния състав са освободени - вратарят Радосвет Христов, Георги Чакъров, Николай Парнаров и Йордан Димитров. Преговаря се с нови играчи. Стана ясно, че е подписан договор с един нов футболист, но неговото име
не бе съобщено.

По повод състоянието на стадиона, д-р Симеонов обясни, че комисия ще инспектира съоръжението и ще прецени дали към момента то е годно за Първа професионална лига. Ако се получи отказ, е договорено Дунав да играе домакинските си мачове в Разград или в Ловеч, докато Градският стадион в Русе бъде ремонтиран.

Д-р Симеон Симеонов информира, че ще се развива сериозно детско-юношеската школа на клуба. Предстои включване и на отбор в елитната юношеска група до 19 години.


Carlsberg "Домът на Феновете" е новата секция на Sportal.bg за игри. С регистрацията си Вие ще можете да персонализирате Вашето съдържание и да участвате в нашите игри за страхотни награди.

Регистрирай сe

Още от БГ Футбол

Виж всички