Георги Братоев: Стараем се да показваме това лице във всеки мач, но не се получава във всеки мач (видео)

Георги Братоев: Стараем се да показваме това лице във всеки мач, но не се получава във всеки мач (видео)

Разпределителят на националния ни волейболен отбор Георги Братоев коментира след страхотната победа над олимпийския шампион Бразилия с 3:1 в Световната лига във Варна, че се стараят да показват това лице във всеки мач, но не се получава във всеки мач.

"Стараем се да показваме това лице на българския национален отбор във всеки мач, но не се получава във всеки мач. Търсим постоянство в играта, защото играта на приливи и отливи е присъща за отборите, които нямат претенции, а ние сме хора, които имаме претенции. Така, че се опитваме да задържим ритъма и нивото на играта си и смятам, че резултатите сами ще дойдат. Постоянството зависи от тренировъчния процес. Успяваме ли да се справяме добре в тренировките, увереността в мачове идва от това, което правиш на тренировките. Ако там се справяш добре, е логично и на мачовете да играеш добре", сподели Братоев.

"Предполагам, че всяка една победа носи едни позитиви, които остават в главата. И когато знаеш, че един път си направил нещо, това помага в тежки ситуации, че можеш да го повториш. Умора има и при нас и при тях, но всеки път, когато излизаме с националната фланелка, умората е едно оправдание, което нямаме право да използваме. Днес имаме 4-5 хиляди зрители в залата. Тези хора са отделили от собствените си средства, за да дойдат и да ни гледат. Ние нямаме право на никакви извинения. Умората е последното нещо, което е влияло на играта и вчера, и днес", каза още разпределителят на България.

СНИМКИ: FIVB.COM

ГАЛЕРИЯ от мача БЪЛГАРИЯ - БРАЗИЛИЯ - ТУК!!Още от Волейбол

Виж всички