Пламен Константинов: Преди турнира исках да видя израстване и аз поне го видях (видео)

Пламен Константинов: Преди турнира исках да видя израстване и аз поне го видях (видео)

Селекционерът на националния ни волейболен отбор Пламен Константинов сподели след страхотната победа над олимпийския шампион Бразилия с 3:1 в Световната лига във Варна, че най-важното е, че преди турнира е искал да види израстване и той поне го е видял. Ето още какво коментира Константинов след успеха:

"Вчера си говорихме, че не сме били Бразилия 10 години, дано следващата победа не е пак след 10 години. Поздравявам момчетата за тази тяхна победа, за да си повярват. Видяхте, че от един ден на друг се променят нещата. Вчера Цецо спомена, че не му е вървяло и не му излязал мача, а днес видяхме истинския Цветан Соколов. Така, че най-важното е да няма отпускане, защото както им казах ние като манталитет обичаме да играем за слава и когато изпуснем славата и не я виждаме, после остава да играеш само за чест и за това ни е по-трудно. Но днес изиграхме мача и за чест. Може би донякъде компенсирахме изпуснатите точки от Аржентина и Канада. Не знам дали ще ни стигнат за финалите, но в момента това не е най-важното. Най-важното е, че отборът игра. Вчера независимо, че загубихме имаше хубави неща, но просто нищо не ни излезе в края. Днес взехме това, което вчера не можахме. Гледаме напред, шансове все още има. Както се развиват нещата в другите групи, всичко е възможно. Но най-важното е да играем".

"По-важното е психологията. Виждате, че играем добре и силно с добрите отбори - Русия, Полша, Бразилия, а загубихме срещу Аржентина и Канада. Според вас случайно ли е?! Според мен не е. Но такива победи ни помагат да си повярваме и за един следващ етап как да играем в мачовете, които трябва задължително да спечелим. Надявам се, че ще повярват, че има потенциал този отбор и най-хубавото ще бъде да го показват по-често".

"За сега Розалин Пенчев влиза по-добре като резерва. Казах ви и вчера, радвам се, че едно младо момче показва игра, на моменти показва невероятни неща, но повече трябва да мисли за другите елементи в играта, там трябва да добавя. По-малко грешки трябва да допуска, повече контрол в играта, а това изисква време и повече работа по клубните отбори. Дано тази година да има по-добър клубен сезон. Това също ще му помогне".

"Нямаме избор за състава за турнира в Аржентина, защото тези, които всички извън 14-те са с някакви травми и контузии или им предстоят операции. И в 14-те има проблеми - Мартин Атанасов атакува за първа седмица, Теди Тодоров пък направи едно разтежение и чак днес на тренировката отпусна ръката да забива. Не е нищо страшно, просто дойде в лош момент. В общи линии нямаме голям избор, дори нямам никакъв избор. Факт е, че с това, което имаме, с това играем".

"Няма как на тези отбори (б.р. Бразилия и Полша) като им прехвърляш топката и да спечелиш. Особено в ситуации, в които имаме предимство. Това бяха основните ни проблеми в първия турнир. Най-важното е, че преди турнира исках да видя израстване. Аз поне го видях. Виждам го израстването, това е най-важното. В крайна сметка резултатите ще дойдат в един момент".

СНИМКИ: FIVB.COM

ГАЛЕРИЯ от мача БЪЛГАРИЯ - БРАЗИЛИЯ - ТУК!!Още от Волейбол

Виж всички