Босът на Барса: Тази година няма да говорим за звездно трио, а за колектив

Босът на Барса: Тази година няма да говорим за звездно трио, а за колектив

Президентът на Барселона Джосеп Мария Бартомеу говори надъхано за бъдещето на клуба на днешния световен конгрес на феновете на каталунския клуб. Основна тема на неговото изказване беше трансферът на Неймар и икономическото състояние на "лос кулес". "Искам да говорим за бъдещето. Ние сме клуб, който е обичан по целия свят. Преди да говорим за бъдещето трябва да затворим една страница. Неймар беше част от нашия клуб, но това е в миналото. Решението е негово, а ние направихме всичко възможно, за да задържим футболиста. Уважаваме неговото решение, макар да не го разбираме. Всяко нещо има граници и един играч не може да е над клуба. Ние сме клуб със 118-годишна история, с големи футболисти, с над 140 хиляди членове. Този клуб е на членовете, не на шейх или олигарх", бяха първите думи на Бартомеу.

"Отдадеността на Меси с оставането в клуба трябва да е пример, както този на Андрес Иниеста. Предвиждахме, че Неймар може да си тръгне и затова увеличхме клаузата му. Сега търсим негови заместници. В крайна сметка Барса щеше да спечели и при оставане на Неймар, и от негов трансфер. В първия случай щяхме да разполагаме със страхотен футболист, а във втория - със солидна трансферна сума", довери той.

"Ще доведем нови футболисти. Първият беше Семедо, със сигурност ще има още. Тази година няма да говорим за звездно трио, а за колектив", продължи босът на каталунците. Той сподели и числа относно финансовото състояние на клуба: "Не е вярно, че клубът има икономически проблеми. Последните разчети са за приходи от над 700 милиона евро и чиста печалба от 18 милиона. Намалихме дълга си до 247 млн. евро. Можете да видите в списание Forbes, че сме вторият клуб с най-висока финансова стойност след Манчестър Юнайтед".

Още от Спорт и бизнес

Виж всички

Водещи Новини

Видео акценти