Дани Алвеш: Не аз накарах Ней да дойде в ПСЖ, а той мен - явно е бил планирал всичко

Дани Алвеш: Не аз накарах Ней да дойде в ПСЖ, а той мен - явно е бил планирал всичко

Новият играч на Пари Сен Жермен Даниел Алвеш реши да направи важно уточнение във връзка с някои спекулации според него. Бразилецът е сочен като човекът, който е убедил Неймар да напусне Барселона в посока Париж. “Не, това не е вярно, коментира Алвеш. - Случи се точно обратното - Неймар ме придума да приема тази оферта.”

“Когато той ме посъветва да ида в ПСЖ, не знаех, че той може да ме последва. Може би той вече го е планирал, но аз не бях в течение. Явно точно заради това ми е казал да приема. След това аз не съм го увещавал да идва. Нищо не му казах. Е, казах му само да бъде щастлив”, добави фланговият играч.  

Алвеш коментира и привидното напрежение, до което се стигна между Барса и Ней Джуниър. “Да загубиш играч от такъв калибър е голям удар, но това е футболът. Същото се случва и с други клубове, когато Барселона подпише с техните добри състезатели. И все пак трябва да се уточни, че аз и Неймар не пристигнахме в ПСЖ заради парите. Амбицията да приемем нови предизвикателства е това, което ни води напред. Светът за Барса не е свършил. Докато бяхме там, ние дадохме всичко от себе си и това няма как да бъде забравено. Неймар просто реши да поеме към едно ново приключение. Той не е сторил нищо лошо”, вярва бразилецът.

В края бившият играч на Ювентус призова Неймар да не бъде сравняван с Луиш Фиго, който навремето премина директно в Реал Мадрид.

Още от Футбол свят

Виж всички