Неймар-старши: Синът ми не искаше да е наследник на Меси

Неймар-старши: Синът ми не искаше да е наследник на Меси

Бащата и личен агент на Неймар даде интервю за Partidazo de Cope, в което обясни причините неговият син да смени Барселона с Пари Сен Жермен. "Синът ми е доволен, това е голямо предизвикателство. Трябва да уважим решението му и да го подкрепим", довери той. "Той беше в зона на комфорт, спокоен. Чу съвети на своите приятели, искаше ново предизвикателство. Мисля, че показа смелост. Имаше право да направи този избор", разкри таткото.

"Барселона има своя идол и ще продължи да го има. Това е Меси. Той уважава Меси. Представете си, целият свят казва, че Неймар трябва да е негов заместник. Той не искаше да е наследник на Меси. Неймар трябва да поеме своя път. Не би било справедливо нито за Меси, нито за него да се говори, че той ще го замени", сподели Неймар-старши.

"Не си тръгна от Барселона заради "Златната топка". Би било по-лесно да я спечели като играч на Барселона. Той беше много щастлив там, искаше да си тръгне през парадния вход. Имаше дълъг договор, в него фигурираше клауза и тя беше платена”, обясни той.

Запитан за нашумелия бонус "лоялност", който Барселона отказва да плати, бащата отговори: "Ако не ни платят, няма какво да направим. Няма да ги изнудваме. В онзи момент Барса загуби моята подкрепа. Бях на страната на Барса и се опитвах да убедя Неймар да остане, но с това поведение на ръководството…".

Още от Футбол свят

Виж всички