Мирела Демирева с покана за Континенталната купа в Острава

Мирела Демирева с покана за Континенталната купа в Острава

Сребърната медалистка в скока на височина от Европейското първенство по лека атлетика в Берлин Мирела Демирева получи поредно признание за силното си представяне през сезона и второто си място в германската столица. Българката беше включена в отбора на Европа за Континенталната купа на 8 и 9 септември в Острава (Чех). Надпреварата се провежда през четири години и в нея се състезават отборно селекциите на Европа, Азия и Пасифика, Африка, Австралия и Океания, Америка.

 Всеки отбор има право да селектира по двама атлети в дисциплина. Другата европейка в скока на височина ще бъде световната и европейска шампионка Мария Ласицкене. До скоро неутралните атлети не можеха да участват в отборно състезание, но в Острава ще могат да стартират всички руснаци с неутрален статут, които са се класирали след първите двама на континенталния форум в Берлин. На последния си Конгрес в Буенос Айрес през миналия месец Световната асоциация на атлетическите федерации (IAAF) взе решение да даде право неутралните атлети да бъдат селектирани в отборите за Континенталната купа.

За последно българско участие на котакъв форум имаше през 2010 г. в Сплит, когато в отбора на Европа беше включена Ваня Стамболова.  

 

 

Още от Лека атлетика

Виж всички

Водещи Новини

Видео акценти