Майката на Демирева: Мирела се оказа доста хазартен тип, но това й донесе успеха

Мирела Демирева спечели първия медал за България на Европейското първенство по лека атлетика в Берлин вчера. Сребърната олимпийска медалистка от Рио де Жанейро заслужи сребро и в германската столица, след като се справи с 2.00 м от трети опит, а преди това пропусна 1.96 м и 1.98 м, след като имаше една грешка на 1.94 м. Шампионка също с 2.00 м, но преодоляни от втори опит, стана рускинята Мария Ласицкене. Майката на Демирева – Валя Демирева, която в Берлин имаше двама състезатели (Инна Ефтимова и Денис Димитров), изгледа състезанието на живо, а днес даде ексклузивно интервю за Sportal.bg.

“Как изживях отстрани – инфарктно положение на всеки опит. Мирелка се оказа много хазартен тип, което не е характерно за мен. Явно, че това е начинът, за да бъдеш най-добрия. Тя прилича повече на баща си (б.а. Красимир Демирев) – той е по-обран. Мирелка също ги изживява нещата, но вътрешно. На третия опит на 2 метра ми каза: “целият стадион замълча, сърчицето ми туптеше, но бях убедена, че ще ги скоча”, каза Валя Демирева пред Sportal.bg.

Треньорката на Денис Димитров и Инна Ефтимова, както и на много други български национални състезатели, е убедена, че Мирела може да се бори за златото на Олимпийските игри в Токио през 2020 г.

Цялото интервю с Валя Демирева може да намерите във видеото:

РАЯ ИВАНОВА, пратеник на Sportal.bg в Берлин

Още от Лека атлетика

Виж всички

Водещи Новини

Видео акценти