Ивет: Доволна съм, последният месец беше истински кошмар

Ивет: Доволна съм, последният месец беше истински кошмар

Ивет Лалова-Колио завърши пета във финала на 200 метра на Европейското първенство по лека атлетика в Берлин с рзултат от 22.82 сек и не успя да повтори сребърния си медал от Амстердам преди 2 години. 34-годишната спринтьорка, която в последния месец се бори с контузия, обаче остана доволна от представянето си.

“Доволна съм. За мен това участие беше една огромна лична победа за екипа и хората, които бяха до мен и изживяха един истински кошмар в последния месец. Планът беше да дойда тук и да бягам около 22 секунди и да грабна със сигурност един от медалите. Но точно преди един месец на ехография ми казаха, че не само съм разтегнала бедрен мускул, а е можело направо да го скъсам. Като чели в този момент Берлин ми се изпари някъде в далечината. Преди 10 дни, когато трябваше да откажем 100 метра, се притесних, че може да се наложи да откажем и 200 м, защото все още не можех да бягам. Дойдох тук толкова блокирана и изпълнена с толкова много болки.

Вчера беше може би най-щастливият ми момент тази година, а днес беше тежко – няма да ви лъжа. Беше тежко, много ми се искаше, но не направих много добре бягането си. Мисля, че бягах прекалено бързо в първата част. Сега ще видя професор Бономи как е хванал времената и какво ще каже. Радвам се, че стигнах до тук и съм много щастлива, че участвах”, каза Лалова-Колио след финала на половин обиколка.

Тя коментира и победата на Дина Ашър-Смит с 21.89 сек: “Коментарът ми е, че изобщо европейското ниво се вдигна изключително много. Видяхме, че за медалите на 100 метра трябваха бягания под 11 секунди. Това не ме учудва. Знаех, че Дина е способна да слезе под 22 секунди на 200 метра. Така че европейското стана едно световно.“

Ивет добави, че в последния месец е трябвало да редува тренировка с почивка, за да успее да се възстанови: “Със сигурност не успях да направя това, което беше планирано в тренировките. Трябваше да избера една от двете дисциплини, след това трябваше да намаля тренировките до един режим, в който не страдам. Общо взето беше тренировка, ден почивка, тренировка, ден почивка.”

Спринтьорката ще има още няколко състезания до края на сезона: “На 15 и 16 трябва да участвам за ЕНКА на техния клубен шампионат. Имам покана за Берлин на 2 септември, така ча пак ще се върна на този стадион и ще направя още едно бягане – не знам дали на 100 или 200 м.”

Тя говори и за Световното на открито в Доха догодина: “Сега ми се струва много далеч, но аз и миналата година не се виждах тук, но ето че съм тук и дори и контузена стигнах до едно пето място. Затова не се заричам вече, не казвам нищо. Искам да правя нещата, докато ми се получават, докато ги обичам и докато ме търпят хората около мен.”

РАЯ ИВАНОВА, пратеник на Sportal.bg в Берлин

Още от Лека атлетика

Виж всички

Водещи Новини

Видео акценти