Начева без състезания до октомври

Начева без състезания до октомври

Световната шампионка в тройния скок за девойки под 20 години и сребърна евромедалистка за девойки под 18 години от това лято Александра Начева е получила много покани за участие в комерсиални турнири, но треньорът й Стойко Цонов ги е отказал. Това съобщи самият той по време на награждаването за спортист и треньор на месец юли в анкетата на Пресклуб “България” по-рано днес.

11 Наградиха Алекс Начева и Стойко Цонов за спортист и треньор на месец юли

“Няма да участва на повече състезания до Младежките олимпийски игри в Буенос Айрес - има много покани за комерсиални турнири, но ги отказах, защото се насъбраха повече състезания и искам малко да потренираме. А и тя още не е готова за комерсиални турнири. Идеята ми е да се направи лагер около 10 дена - встъпителен, с кросове и походи на високо. Финалният етап ще бъде в Аржентина. Имаме си много добри условия за подготовка тук, но по изискване на Международния олимпийски комитет (МОК) всички състезатели ще заминават на 2 октомври. Малко е притеснително това, но за всички ще бъде еднакво”, каза Цонов.

11 Наградиха Алекс Начева и Стойко Цонов за спортист и треньор на месец юли
“За първи път ще влезем в трети състезателен цикъл - зимен, летен и в Буенос Айрес ще е пролет. Имаме два месеца да подходим към трето важно състезание за годината. Надявам се и другите участници да бъдат затруднени. Ще имаме 12 дни за аклиматизация. Очаквам поне две китайки и две кубинки да тренират за тази дисциплина, плюс Висенте. Тройният скок ще бъде най-интересната дисциплина от леката атлетика в Буенос Айрес”, добави пловдивският специалист.
Снимки: МАРИН МАРИНОВ/Sportal.bg
 ФОТОГАЛЕРИЯ от награждаването ТУК!!!

Още от Лека атлетика

Виж всички

Водещи Новини

Видео акценти