Оборище започна подготовка с 13 футболисти

Оборище започна подготовка с 13 футболисти
Отборът на Оборище (Панагюрище) започна лятната си подготовка за Трета лига с едва 13 футболисти, съобщава "telemedia". На 29 август ще стане ясно името на новия президент на клуба. "Въпреки злощастното отпадане от Втора лига вярваме, че панагюрският клуб има бъдеще", заяви Пламен Търкаланов от Управителния съвет на ФК “Оборище“. Засега кандидатите за поста са двама, обясни Търкаланов, но отказа да посочи конкретни имена. За момента е ясно, че най-вероятно бившият президент Илия Анчев ще се върне като член на Управителния съвет, но не и като негов председател.

Легендата на Левски Войн Войнов изведе футболистите на Оборище за първа тренировка. Лятната подготовка на панагюрци за новото първенство в Югозападната Трета лига ще премине в изцяло домашни условия. Почти всички футболисти, които играеха в отбора на Оборище през миналото първенство във Втора професионална лига, напуснаха клуба, признаха от ръководството. Едва 13 играчи се включиха в първото занимание на стадион „Орчо войвода“.

Генералният спонсор на клуба „Асарел Медет“ е уверил, че отборът няма да има проблеми с финансирането. По време на лятната си подготовка отборът на Оборище ще изиграе 7 контролни срещи. Първата от тях е на 11 юли срещу Асеновец от Асеновград.

Още от Трета лига

Виж всички